JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

ZLATNA SREDINA BOJNIČANA

Bojnik. Jesenji deo prvenstva u Zona jug je završen , sledi pauza i analiza postignutih rezultata, dali je moglo bolje ili ne. Gde se grešilo i koliko je zadovoljavajuće osmo meseto na tabeli Zone jug ovog kluba. Imajući u vidu da FK Pusta reka igra isključivo sa igračima iz svoje sredine, taj broj je ponekad manjkao kad je upitanju satav tima naročito na gostovanju je bio problem, ali će se sve to verovatno otkloniti Pustorečki kraj ima rasadnik talenata i predsednik kluba Predrag Vidojević sa svojim saradnicima pre svih trenerom Bobanom Nikolićem neće sedeti skrštenih ruku, poboljšaće igrački kadar, da nebi bilo nikad problem oko sastava tima bilo da se igralo kod kuće ili na gostovanju

.

Bojničani su jesen završili na osmoj poziciji na tabeli sa 27 osvojenih bodova . Na 17 odigranih utakmica zabeležili su 9 pobede i 8 poraza bez nerešenog ishoda , sa gol razlikom 31 postignut i 29 primljenih golova.

Na svom stdionu kraj Puste reke odigrali su 9 utakmica i zabeležili 7 pobeda i 2 poraza uz gol razliku 18 datih i samo 6 primljenih golova, osvojili su 21 bod i po uspešnosti timova na svom terenu zauzimaju četvrtu poziciju , dok na gostovanju su putovali na 8 utakmica i zabeležili 2 pobede i 6 poraza uz gol razliku 13 datih i 23 primljena pogodaka, osvojili su 6 bodova i po uspešnosti klubova kao gosti zauzimaju tek 12 poziciju.

Boje kluba branili su golmani Stanković i Đikić, i igrači Vidojević, M. Stojanović, A. Ilić, Danilej Stanišić, Daniulo Stanišić, M. Stojković, M. Đenić, N. Petrović S. Stanković, A. Cenić A. Jovanović, N. Jovanović, Stojčić, V. Ilić, A. Stanković, Petrović, te igračeje imao na raspolaganju šef stručnog štaba Boban Nikolić.

Najbolji strelci po 4 postignuta pogodaka su Miloš Đenić, Nemanja Petrović i Milan Stojković, dok su ostali postigli manje.

O minuloj jesenjoj polusezoni predsednik kluba Predrag Viodojević kaže: nemožemo da budemo zadovoljni osmom pozicijom na tabeli uvek smo bili u samomvrhu tabele, ali proleće je uvek naš saveznik i na proleće pružamo daleko bolje fudbalske partije negu u jesenjem delu. Sa igračkim kadrom smo bili malo u deficitu,

i na tome ćemo raditi u zimskoj pauzi da ojačamo igrački kadar i spremno dočekamo proleće i izborimose za gornji deo tabele kao uvek , a sobzirom da sledi reorganizacija na 12 klubova naš cilj je da se nađemo u tom sastavu i zato moramo proleće ozbiljnije da shvatimo i da se bolje organizujemo. Za to imamo potpunu podršku lokane samouprave na čelu sa predsednikom Nebojšm Nenadovićem i kompletnog rukovodstva opštine Bojnik ,

a na nama je samo da se dobro pripremimo i ponovimo na proleće igre kako smo igrali u predhodnim prvenstvima i problema neće biti. Klub niko neće napustiti a revove ćemo osvežiti sa nekoliko naših igrača koji su igrali u drugim klubovima, vratićemo ih u svojoj sredini i tako pojačati konurenciju i imati na raspolaganju dovoljan broj igrača bilo je jasan Vidojević.

 

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print