JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

MEDVEĐANI KONTROLISALI MEČ, ŽITORAĐA SE PROVUKLA: Stefanović pogodio u finišu za spas Žitorađe

PROKUPLjEStadion: Kraj Toplice Gledalaca:Sudija: Mihajlo Mihajlović (Vranje) 7 Žuti kartoni: Dinić, V. Stanković, Petković (Fk Žitorađa) Mitić, Ivanović (Fk Jablanica) Strelci: Stefanović u 85. za Žitorađu, Marković u 31. za Jablanicu

FK Žitorađa: Novaković 7, Kitanović 7,5, S. Jovanović 7, Paunović 6,5, Marjanović 6,5 (Lazarević – ), Stefanović 7,5, Dinić 6,5, M. Jovanović 6,5, M. Stanković 6, V. Stanković 6, Petković 6,5.

Fk Jablanica: M. Mitić 6,5, Stošić 7, Zarić 6 (Filipović – ), Janković 6,5, I. Mitić 6,5, Jović 7, Rajčević 6,5 (Mihajlović – ), Ivanović 6,5, Zaimi 6, Palević 7, Marković 8.

Igrač utakmice: Miroslav Marković (Fk Jablanica) 8

Na stadionu kraj Toplice viđena je lepa fudbalska predstava koja je nažalost lokalnih fudbalskih sladokusaca zbog epidemioloških mera ostala nepropraćena. Današnji meč najbolje možemo opisati ovako, Žitorađa je stvarala i promašivala zrelije šanse, a Jablanica je držala loptu u nogama i upravljala tokom utakmice. Jablanica je došla u vođstvo preko svog najboljeg igrača Miroslava Markovića koji je presekao dodavanje Luke Paunovića prema golmanu Novakoviću, i pored Novakovića sproveo loptu u mrežu. Pravio je dar mar Marković odbrani Žitorađe, pogotovo po levom boku, i kroz sredinu a jedino je kapiten Žitorađe Kitanović uspevao da zaustavi jednog od najboljih igrača Zone Jug. Žitorađa je u drugom poluvremenu stisla zube i krenula čvršće i borbenije te je stvarala šanse ali lopta jednostavno nije htela u gol. Iako bez rezervi, (na klupi bio samo golman Lazarević ) uspeli su izabranici Bojana Miloševića da dođu do izjednačenja. Posle prodora Marka Kitanovića loptu je u gol sproveo iskusni Stefanović, a igrao se 85. minut na meču. U istom minutu povredio se i mladi štoper Aleksa Marjanović te je na teren morao golman Lazarević, koji se našao u ulozi igrača. Izdržala je Žitorađa do kraja i možemo reći napravila podvig i sa 11 igrača ostala neporažena.
Žitorađani jesenji deo završavaju na 5. mestu sa 23 osvojena boda. Dok je Jablanica završila na trećoj poziciji sa osvojenih 27 bodova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print