JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Porazu Bojničanki kumovale sudije

DRUGA ŽENSKA ODBOJKAŠKA LIGA

 

ŽOK PUSTA REKA- ŽOK KNJAŽEVAC 0:3

Bojnik: Hala sportova u Bojniku. Sudidki par: Anđela Žižić / Vladimir Stanković(Leskovac). Rezultat po setovima: 20:25, 26:28, 20:25.

ŽOK PUSTA REKA: M. Petrović, Stanisavljević, Janković, E. Petrović, Radenović, Nenadović, Kostić, Kankaraš.

ŽOK KNJAŽEVAC: Pavković, R. Milanović,Milenković, T. Milanović, Đokić, Tošić, Nikolić, Lučić, Bunčić.

Poraz  na svom parketu od gošće iz Knjaževca je prema prikazanoj igri previsok. Možda su u tim oldučujućim momentima u velikoj meri doprinele sudije Žižić i Stanković iz Leskovca koji su u trećem setu kada se lomio rezultat dosudili nekoliko poena u korist gošće iz Knjaževca, što je u velikoj meri taj treći set odveo u pobedičkom pravcu gošće iz Knjaževca, koje bi možda i bez sudiske naklonjenosti slavile pobedu, ali ne sa maksimanom razlikom.

U prvom setu od samog početka gošće su bile bolje i imale četri do pet poena  razlike u svoju korist. Jedino su domaće odbojkašice imale opipljiv rezultat da preokrenu u svoju korist  na 16:18,  i 17:18 ali su ipak gošće prvi  set rešile u svoju korsit rezultatom 20:25.

U drugom setu vodila se prava borba na parketu u kome su domaće odbojkašice  na početku imae povoljan rezultat  (4:1, 7:2, 10:5 ) da bi ih gošće sustigle na 13:13 i potom je bila sve do  kraja seta rezultatska klackalica ( 19:19, 21:21, 23:23, 25:25) da bi tom trenutku kada se lomio rezultat sudije su nekoliko grešeke odbjkašcama iz Knjaževca progledale kroz prste i tako su  rezultatom 26:28 odbojkašice iz Knjaževca povele sa dva seta prednosti.

U trećem setu bili smo svedoci još nekoliko grešaka sudiskih,odbijanje lopte od blok gošće ili lopta kada je bila unutar polja gošće dosuđivali poen Knjaževčankama, što je izvalo revolt kod trenera Srđana Ivkovića koji je zbog toga dobio i crveni karton.

Znači sudije mogu da kardinalno greše, ali zato mogu i da kažnjavaju trenere koji protestuju. I taj treći set pripao je gošćama kao i prvi (20:25) ali uz pomenute odluke sudije koje ne idu u prilog odbojci.

Bojničanke su po prvi put u društvo drugoligašca i njima bi trebalo barem pošetno suđenje, bez sudiske pomoći a ne da im sudije oduzimaju čiste poene koji pripadaju njihovom trudu i zalaganju na parketu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print