JugSport.net

sportski portal južne Srbije

BUDUĆI LEBANSKI KOLAROV

Lebane: Da iver ne pada daleko od klada primer je mladog i perspektivnog fudbalera u kategoriji kadeta kod Niškog Železničar-Kopernikosa Strahinje Blagojevića . Krenuo je stopama svog oca Saše bivšeg fudbalera koji je na dobrom putu da ga daleko prevaziđe i izraste u vaseriskog fudbalera.

Svoju fudbalsku priču počeo je u petlićima Radana iz Lebana pod patronatom prekaljenog stručnjaka za mlađe talente Vecka Stevanovića kod koga je i naučio prve fudbalske korake, koga se i danas ne odriče, kad god može vrlo rado odradi trening sa njim i još uvek upija fudbalsko znanje, jer ne želi da zaboravi prvog svog fudbalskog učitelja.

Kada je malo ojačao odlučio je u dogovoru sa ocem Sašom i trenerom Veckom da promeni sredinu i 2017 godine pristupio je Leskovačkoj GFK Dubočici gde je ostao sve do 2019 godine kada zbog školovanja put ga vodi u Niš, pošto je upisao Srednju Geodetsku školu, i da bi nastavio da se bavi fudbalom morao je da potraži neku školu fudbala u ovom gradu.

U to je imao i ogromnu podršku svojih roditelja majke Tanje i oca Saše da uporedno ne zapostavljajući školske obaveze se bavi i dalje fudbalom kao srednjoškolac i na obostrano zadovoljstvo sve ide kako treba.

Izbor je pao na predlog Vecka Stevanovićau dogovoru sa roditeljima  da to bude škola fudbala Železničar-Kopernikos i nije se pokajo.

Još kao početnik u Radanu u kategoriji petlića u Srahinji se video ogroman potenicijal koji treba brusiti i izbrusiti jednog dana u pravog fudbalera, gde je na dobrom putu kaže na početku Vecko Stevanović i dodaje: Od samog  početka bio je vrlo je radan, vredan, poslušan i na treningu je doalzio uvek među prvi a odlazio zadnji, rad je za njega bio sve jer je od samog početka želeo da uspe kao fudbaler i danas je sve bolji i bolji.

Kao član Železničar-Kopernikos kad je u Lebanu uvek vrlo rado odradimo po neki trening. Strahinja nije prvi kog sam trasirao u ovaj klub. Pre njega to su bili Petar Vojinović, Danilo Stamneković, Danilo Ristić u FK Radnički  koji sada brane boje prvoligaških i superligaških klubova, inaće svi iz Lebana. Takođe već sada za Strahinju iskazuju interesovanje slični klubovi, jer su prepoznali u njemu veliki talenat.

Ništa manje reči hvale ne stižu ni od sadašnjeg trenera Dejana Ristića koji o Strahinji samo ima reči hvale: Radi se od dečaku koji je pre svega vrlo talentovan, vredan, poslušan, disciplinovan i na treningu i utakmicama pruža svoj maksimum ne štedeći sebe ni protivnike uvek je spreman da izvrši svaki zadatak koji mu budem postavio bilo to na treningu ili utakmici.

Od njega očekujem još veći napredak, jer svakog dana sve je bolji i bolji i njegova talenat će doći do izražaja ukoliko nastavi da radi kao što je radio do sada i uspeh neće izostati.Izraziti je levak, što je talenata malo po toj levoj strani i to je za Strahinju jedan plus više u njegovom fudbalskom razvoju jasan je bio trener Ristić.

Na kraju Strahinja na sve ove reči hvale koje dopiru do njega kaže: Fudbal sam zavoleo od malih nogu pored oca Saše i čim sam mogao na teren ja sam se učlanio u petliće Radana i od tada do danas nisam prekidao sa treninzima. Počeo sam u Radanu, potom sam bio u GFK Dubočici trenutno sam član Železničar-Kopernikos i samo mogu da kažem za ovaj klub reči hvale.

Izvaredno sam primljen u klubu kako od klupskih drugova , tako i trenera Dejana Ristića koji je vrsan pedagog i u koga imam veliko poverenje . Sve što mi pokaže prihvatam kao ozbviljnost  i trudim se da izvršavam naređenja maksimalno. Takođe imam dobru saradnju sa klupskim drugovima, sa kojima imam dobre odnose i na utakmici se trudim da ispravim bilo čiju grešku, jer i oni to čine kad ja pogrešim.

Na kraju ne preostaje nam ništa drugo nego da  u ime naj čitanijeg sportskog portala juga Srbije Jugsport.net Strahinji  Blagojeviću poželimo brzi napredak i uspešnu fudbalsku karijeru, jer on to obećava, može i sigurno nas u to neće razočarati svojim talentom kojim poseduje, uz podršku koju ima ogromnu od svojih roditelja Tanje i Saše, jedenog dana će izrasti u pravog fudbalčera za veća fudbalska dela.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print