JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Jesen na jugu u znaku Sloge

Leskovac. Jesenji deo prvenstva u Zona-jug je završen u znaku leskovačke Sloge koja je prvi deo, odnsono jesenji rešila u svoju korist. Na 15 odigranih utakmica  puleni trenera Midraga Đorđevića i ambicioznog predsednika Aleksandra Đorđevića  bili najbolji sa ukupnim skorom  od 11 pobeda, 3 remija i samo 1 poraz i to na samom startu prvenstva u duelu sa Jablanicom u Medveđi. Od tada pa sve do krajajesenjeg dela prvenstva ovaj tim nije znao za poraz  naređao je 11 pobeda, uz tri remija, za koje žale svi u klubu za propuštenim pobedama, u 12 kolu  u Kuršumliji  sa ekipom Gracko i odmah u sledećem 13 kolu na svom terenu sa komšijama Jedinstvom iz Gredlice.

Na svom  terenu u Leskovcu kao domaćini bili su na 7 utakmica  i zabeležili 6 pobeda uz 1 nerešenu utakmicu  i gol razliku 20 datih i samo tri primljena pogotka. Osvojeno je 19 bodova, što im je po uspešnosti na svom terenu u Zona-jug donelo treće meseto po toj tabeli. Na gostovanju na 8 utakmica zabeležili su 5 pobeda uz 2 remija i 1 poraza i gol razliku 13 datih i samo 5 primljenih golova, osvojeno je 17 bodova,što im je po uspešnosti na gostovanju donelo prvu pozicijupo toj tabeli kao timovi gosti. Znači ukupan skor je na 15 utakmica prva pozicija na tabeli Zon a-jug gde su ostvarene 11 pobede 3 nerešene igre i samo 1 poraz, uz gol razliku 33 datih i samo 8 primljenih golova.

Analizirajući učinak ostalih klubova  možemo sa ponosom da kažemo o FK Slogi iz Leskovca da je na gosovanju i kao domaćin postigla najviše pobeda od svih klubova po 5  trijunfa, uz OFK Kosanicu Alakince i Žitorađu četvrti su tim koji nije kući pretrpeo poraz. Na gostovanju uz Jablanicu iz Medveđe jedini su timovi koji imaju po 1 poraz kao gosti. Najbolji su tim koji je postigo u čitavom jesenjem delu prvenstva 11 pobeda. Postigli su takođe najviše golova od svih klubova  33pogodaka, samo za jedan pogodak ispred Jablanice iz Medveđe. Tim su sa najamnje primljenih golova u čitavom jesenjem delu prvenstva samo 8 puta su vadili lotu iz mrežu  i to kao što smo već rekli 3 putana svom i 5 na gostujućim terenima.

O minulom jesenjm delu prvenstva šef struke ovog kluba poznato fudbalsko ime sa ovih prostora Midrag Đoreević kaže: Kao šef struke moram biti izuzetno zadovoljan učinkom mojih izabranika jer smo čitavog jesenjeg dela prvenstva  pokazali najviše i zasluženo osvojili titulu jesenjeg prvaka  u Zona-jug. Posle prvog i jedinog poraza na startu prvenstva gde smo poraženi u Medveđi od Jablanice, možda po mnogima jedno od naj priajtnog iznenađenja u našoj ligi, trgli smo se i do kraja nismo osetli gorčinu poraza.

Možda ostaje žal za dve nerešene utakmice  na gostovanju sa ekipom Gracko i na svom terenu sa komšijama Jedinstvom iz Grdelice. Pauza je u toku, po svoj prilici ne želimo da se odreknemo usluge nijednog igrača,jer sam kao šef struke zadovoljan njihovim učinkom, ali ćemo bez obzira na to nastojati da u svoje redove dovedemo dva –tri pojačanja koja će da naprave razliku i pojačati konkurenciju u timu.

Za tako dobar uspeh najveći „krivci“ su fudaleri ovog kluba koji su branili boje u jesenjm delu prvenstva a njihov učinak je  sledeći:  Najviše nastupa sa 15 puta su golman Miloš Janaćijević, Aleksandar Ilić,Miloš Đorđević kapiten Mikica Zdravković, 14 puta nasupali su Mihajlo Stanisavljević, Nikola Stojković, 10  nasupa imaju Lazar Mitić, Marjan Zdravković, Milan Kostić, po 6 puta  nasupali su Lazar Petrović,  Stefan Stamenković, 5 nastupa ima Žarko Stoiljković, po 4 nasupa imaju Kristijan Mitić, Luka Filipović, Filip Stojanović, Nikola Mladenović, 3 nastupa ima Miloš Ristić, 2 nastupa ima Filip Stojanović  i 1 utakmcu je odigrao Stefan Đorđević.

Od 33 postignuta gola golegeter tima je Miloš Đorđević sa 6 postignutih  golova, po 4 pogodka postigli su Aleksandar Ilić i Nikola Stojković, po 4 pogodka postigli su braća blizanci Marjan i Mikica Zdravković, po 2 pogodka postigli su Lazar Mitić, Nikola Mladenović  i Žarko Stoiljković i po 1 pogodak postigli su Milan Kostić, Lazar Petrović, Filip Stojanović, Mihajlo Stanisavljević,  Stefan Stamenković

Na 15 odigrnih utakmica pokazano je igračima Sloge 1 crveni karton Lazaru Mitiću koji je izdržao kaznu od 2 utakmice neigranja. Što se tiče javnih opomena pokazano je  23,  a rekoredri su Nikola Stojanović sa  5 i kapiten Mikica Zdravković sa 3 javne opomene, što je za svaku pohavalu  kad je reč o disciplini igrača ovog kluba.

Prvi čovek kluba anbiciozni predsednik Aleksandar Đorđević vidno zadovoljan liderskom pozicijom na tabeli bio je kratak u svojoj izjavi: Kao predsednik kluba zadovoljan sam učinkom čitavog igračkog kadra  koji su branili boje našeg kluba. Takođe sam zadovoljan i učinkom stručnog štaba koji su svoj deo posla odradili krajnje profesionalnao i odgovorno.

Nastojaćemo da i u drgom delu prvenstva čvrsto držimo lidersku poziciju na tabeli. Takođe ćemo u drgom delu ući  sa visokim anbicijama,  sa ciljem da se plasiramo u Srpsku ligu-istok. Planiramo da zadržimo postojeći igrački kadar,  i u zimskoj pauzi u svoje redove dovedemo  nekoliko kvaitenih pojačanja, koja će nam pomoći da ostavrimo cilj koji smo svi u klubu zacrtali  a to je Srpska liga-istok bio je jasan prvi čovek ovog kluba.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print