JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Brzobrođani uz nove prostorije među srpskoligaše

Niš:  Bez obzira što su poslednjih nekoliko godina tavorili u donjem delu tabele, fudbaleri i uprava OFK Brzog Broda su „zasukali rukave“ i krenuli ove godine u ozbiljan projekat koji se zove Srpska fudbalska liga-istok. I dok su se gradile nove prostorije dotle su puleni trenera Dejana Krtsića beležili  odlične rezultate u Zona-centar ,

gde su jesenji deo prvenstva završili na liderskoj poziciji sa 34 osvojena boda na 14 odigranih utakmica (odustli FK Vrtište)     skor je 10 pobeda, 4 remija i bez gorčine poraza, kao i inpozantna gol razlika 45 datih i samo 10 primljena pogodaka. Kao domaćini na svom terenu po uspešnosti su na drugom  mestu  jer su na 7 utakmica kao domaćini zabeležili 6 pobede 1 remi i bez poraza, uz gol razliku 24 datih  i samo 4 primljena gola osvojeno je 19 bodova.

Na gostovanju su od svih klubova bili najbolji sa skorom na 7 utakmica 4 pobede i 3 nerešene i takođe bez poraza, sa gol razlikom 21 datih i samo 4 primljena gola, osvojeno je ukupno 15 bodova.

Sa pravom su lideri prvenstva jer su pobrali sve  najbolje uspehe kad je reč o konurenciji sa ostalim klubovima. Imaju  na svom terenu  najviše trujunfa  uz Pukovac, Napredak 1924 i Jedinstvo(GM) po 6  pobeda, takođe su na gostovanju najbvolji  sa 4 pobede koliko ima i Deliski vis, takođe kući su bez poraza uz Naša krila 1936, Pukovac i Jedinstvo(GM),

u čitavom jesenjem delu prvenstva imaju  takođe najviše pobeda od svih ukupno 10,jedini su tim bez poraza, takođe postigli su najviše od svih 45 golova, kao i na svom terenu najviše od svih 24 golova, a na gostovanju sa 21 golom su takođe najefiksni tim u ovom rangu,kao i tim koji je primio najmanje golova na svih 14 utakmica samo 10 , i na gostovanju takođe najmanje od svih samo 4 pogodaka su završila u njihovoj mreži.

Boje kluba  branili su upravo fudabaleri njih ukupno 19 koji su izborili lidersku poziciju na tabeli a učinak pojedinaca po nasupima je sledeći:   Po 14 utakmica odigrali su Dušan Kostić,Stefan Kitanović, ,Nemanja Anđelković, Nikola Marković, sa 13 nasupa je  Pavle Stojanović,12 puta dres je oblačio Dimitrije Cvetanović,

po 11 nastupa imaju Nikoal Denić, Đorđe Nedeljković,Nikola Antić, Luka Jovanović, Lazar Jovanović,  sa 10 nastupa je Mladen Tošič,  sa 9 je Đorđe Cvetanović,  sa 8 nastupa je Uroš Jovanović,  sa 7  odigranih utakmica je Ilija Ilić,  i sa po 2 odigrane utakmice su Dušan Milenković i Andrija Mitić.

O učinku svojih izabranika šef struke Dejan Krstić   sa vidnim rapoloženjem kaže:

Zadovljan sam potignutim rezulatima u jesenjem delu prvenstva , jer smo lider prvenstva. Bilo je nekih povreda igrača koji nisu mogli da pruže svoj maksimum, ali ima  i onih na kojima  ćemo se  po svoj prilici zahvaliti jer nisu uspeli da izbore mesto u timu. Pokušaćemo da dovedemo adekvatna pojačanjana na poziciji štopera i špica  kao i  da nam se oporavi jedan od najboljih naših igrača  vezista Dušan Milenković.Uslove za rad imamo slobodno mogu da kažem na nivou ranga više, jer se ljudi koji vode klub maksimalno se trude da nam stvore adekvatne uslove za nornalan i nesmetan rad.

Imaćemo na proleće ozbiljne konurente u timovima iz Pukovca i Gornjeg Matejevca. Ali lično verujem da ćemo mi biti ti koji ćemo prvi proći kroz cilj i ljubiteljima fudbala u Brzom Brodu podariti Srpskoligaša , jer ova fudbalska sredina to zaslužuje. Uzdam se pre svega u svoje bogato trenersko isksustvo jer sam u viši rang već uvodio  ekipe Budućnosti iz Popovca i Zaplanjac iz Gadzinog Hana. Po svoj prilici sa priperama za prolećni deo prvenstva počećemo 15 januara bio je jasan popularni fudbalski “Šmeker” iz Niša.

Da je reč o disciplinovanoj ekipi, što ranije nije bio taj slučaj govori i broj žutih karatona samo 21, dok crvenih nema, odnosno niko nije pre vreme otišao sa terena na tuširanje od igrača. Od  21 opomenukoliko je pokazano jesenas, najviuše po 4 su zaradili Nikola Antić, dok po 3 imaju Nemanja Anđelković Pavle Stojanović, i Dimitrije Cvetanović, po 2 puta su opomenuti Nikola Marković, Nikola Dinić, Uroš Jovanović, i po 1 opomenu imaju Stefan Kitanović i Đorđe Nedeljković,.

S obzirom da su bili najbolje raspoloženi za postizanje golova jer su protivničkoj mreži  kao što rekosmo pogodili 45 puta strelci tih golova bili su: 13 pogodaka Marko Pavlović, zatim Luka Jovanović sa 7 pogodaka, Pavle Stojanović sa 5 pogodaka, Uroš Jovanović sa 4 gola, po  3 puta su bili precizni  Dušan Kostić,Mladen Tošić,Đorđe Cvetanović, Dimitrije Cvetanović, po 2 puta Nemanja Anđeković i Nikola Marković i samo1 pogodak Đorđe Nedeljković.

I dok su fudbaleri  sa stučnim štabom izgarali na terenu dotle  uprava kluba na čelu sa predsednikom Vladimirom Stamenkovićem nije sedela skrštenih ruku. Uz maksimalnu podršku svih privatnih preduzetnika iz Brzog Broda koji su dobrovoljno uložili  u investiranje novih službenih prostorija  i  samog terena,

taj novčani iznos iznosi oko 3.000.000.0000 dinara, tako da će proleće dočeti u novim služenim protorijama koje su veličine  oko 120 kvadratnih  metara.  Sagrađena je nova sala za sastanke i prijem  služebnih lica , nove tuš kabine, moderne svlaćionice za domačina i  goste. Što se tiče samog terena urađena je nova ograda oko samog terena,nove kabine za rezervne igrače, obnovljeni buseni pred golove .

Nije zapostavljena ni stara zgrada kojoj je obnovljena krovna konstrukcija, tako da su  stvoreni svi uslovi za viši stepen takmičenja zonaša iz Brzog Broda a to je da od naredne sezone ljubitelji fudbala u Brzom Brodu gledaju srpskoligaški fudbal, u šta lično verujem da će tako biti.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili