JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Medveđanin na krovu Evrope

Medveđa: Mala varošica na jugu Srbije, ne tako daleko od adminstrativne granice sa Kosovo i Metohijom u svojoj sredini izmedrila je jedog vaseriskog karate majstora, pod dirigentskom palicom iskusnog trenera Milivoje Zlatkovića.

Nikola je inače učenik Srednje Tehničke škole u Medveđi i karate sportom počeo da se bavi još od svog prvog razreda osnovne škole. S obzirom da sada ima desvetnajest godina, znači neprekidno je punih šenajest godina posetilac sale za treninge u prelepoj hali sportova u Meveđi. Inače član je karate kluba „Jablanica“ iz Medveđe, koji su čanovi Global karte federacija. Nikola je vlasnik crnog pojasa drugi dan. Učenik je mnogih Reginalnih, Međunarodnih, Evropskih i Svetskih takmičenja i rezultati su bili uvek uspešni na bilo od kojih ovih takmičenja.

Ipak najveći uspeh ovaj skromni sportsta, odnsono karte majstor zabeležio je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu koje je održano u Mađaskoj, gde je Nikola u seniorskoj kategoriji do 75 kg svoje težine bio najbolji i osvojio zlatnu medalju, porazivši tavke mastore ovog sporta koa što su iz Rusije i Ukrajine. Bile su to dujeli u borbama. Pored ovog zlatnog odličja Nikola je i vlasik bronze sa Svetskog i Evropskog prvenstva, ranijih godina.

Karate sport je ono što najviše volim da se bavim kad je reč o sportu. Počeo sam kao mališan sa nepunih osam godina, kod trenera Milivoje Zlatkoviča kome dugujem veliku zahvanost za moj uspeh koji sam dosad postigao. Mogu da se pohvalim da i ljudi u mojoj Medveđi su znali da prepoznaju moje uspehe, pa sam tako za 2016 godinu od strane Sportskog saveza opštine Medveđa bio izabran za sportistu godine, što mi je dalo podstrek za još veći rad. Što se pokazalo kao pozitivno jer sam posle tri godine postao prvak Evrope i svom malo mestu podario zlatnu medalju. Nadam se da neće biti poslednja, da će ih biti još. Možda i na već narednom Svetskom prvenstvu.

U klubu su takođe prepoznali moj rad i rezultate koje postižem, pa mi je povren rad sa mlađim kategorijama. Mogu slobodno da kažem da smo mala sredina a da talenata u ovom sportu ima puno. U polufinalu sam za protivnika imao predstavnika iz Rusije koga sam porazio, da bi u finalu se borio za zlato sa predstavikom iz Ukrajine. U obe borbe sam bio suvereni gospodar i sasvim zasluženo postao prvak Evrope u svojoj kategoriji.

Već u nedelju tačnije 9 juna 2019 god. smo domaćini KK Jablanica, tardicionalnog Međuinardnog turnira u našoj Meveđi gde će učesnici biti predstavnici iz Srbije, Bugarske i Makedonije, pa će to biti još jedna prilika da pred svojim sugrađanima pokažem svoj kvalitet bio je jasan na kraju Nikola Mladenović.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print