JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Marko Docić iz Lebana u Belorisiji

Lebane: Dan pred polazak za Rusiju gde će repezentacija u boksu od 4 do 17 juna proveseti na zajedničkim pripremama zajedno sa repezentativcima Rusije za predstojeće Evropsko prvenstvo u boksu koje ćes eodržati u Belorusiji od 20 do 30 juna 2019 god. Jedan od putnika je i mladi dvadesetogodišnjak Marko Docić član BK „Jug-box“ iz Leskovca, jedna od naših mladih nada u boksu , pred kojim je dobra bokserska karijera ukoliko nastavi sa radom i posluži ga pre svega zdravlje, da se lati povreda, koje su ga pratile poslednje vreme. Rođen u Velikom Vojlovcu kod Lebana, ponos je među svim njegovim vršnjacima. Boks je nejgova ljbav za koji se je opredelio da se bavi I po njegovim rečima nije se pojao.

Pre svega da se zahvalim selektoru Miodragu Perunoviću, kaže na počterku Marko Docić, koji mi je ukazo poverenje da u kategoriji do 91 kg. predstavljam našu zemlju na Evropskom prvenstvu u Belorusiji u gradu Minsku, koje će se održati od 20 do 30 juna. Naravno raduje me poziv i verujem u sebe. Jedino što se bojim to je povreda noge, koja će nadam se do starta prvestva biti fit. Ukoliko budem imao povoljan žreb, da ne bude kao u kategoriji do 22 godine u Rusiji potrudiću se da u svojoj zemlji donesem jednu od medalja. Inače sam potpuno fizički spreman, redovno sam trenirao u svom matičnom klubu kod trenera Pešića . Sve ono što radimo na pripremama repezentacije , to se isto radi klubu matičnom u Leskovcu.

 

Marko Dociće je jedan od naših naj taletovanijih boksera u teškoj kategoriji . U Držanom ekipnom prvenstvu Srbije ove godine kao član BK Naissus iz Niša imao je četiri meča . Zabeležio je dve pobede i dva poraza. O tim mečevima Docić kaže: Boksovao sam u kategoriji preko 91 kg.što nije moja kategorija, ali sam zadovljan postignutim. U prvom meču za klub iz Niša imao sam u Beogradu protiv BK Radnički, gde sam po ocenama svih bio drastično oštećen u meču sa Kostom Božovićem od starne sudija. Drugi meč sam imao sa vrlo neugodnim Manićem iz Kragujevca, koga sam dobio u Nišu. Treći je bio u Novom Sadu protiv Kokanovića , koga sam dobio prekidom još u prvoj rundi. Potom je usledilo moje najveće iskušenje na domaćoj sceni meč sa našim pozantim teškašem Milutinom Stankovićem iz BK Metalac iz Valjeva, inače bivšim profesionalcem. U meč sam ušao sa željom da vidim gde sam trenutno kao bokser u teškoj kategoriji i naravno pobedim, sa jednim od najboljih naših boksera u ovoj kategoriji. Sve je išlo ka povoljnom rezuzltatu po meni, ali je moj trener Pešić u trećoj rundi predao meč, ma da nije to bila moja želja, želeo sam da dovršim do kraja, ali je možda bolje što je tako postupio i spasio me teže povrede kolena, jer sam u rngu počeo da hramljem.

 

Na pojedinačnom prvenstu u Prokuplju sam se pojavio samo da bih bio učesnik, nisam se pripremao za neki bolji rezultat, pošto sam znao da ću ići na Evropskom prvenstvu želeo sam da se poštedim jer u teškoj kategoriji su moguće povrede i njih sam izbego. Nadam se da ću imati sreće na Evrpoksom prvenstvu u Belorusiji , pre svega zdravstvene, kao i da pokažem da moje vreme tek dolazi u ovoj kategoriji bio je jasan Docić.

Poželimo Marko Dociću našem sugrađaninu iz Lebana, dobre pripreme u Rusiji, zajedno sa reperezentativcima Rusije, potom I dobre rezultate u Belorusiji.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print