JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Deca Topličanina u poseti FK “Partizan”

Generacija FK “Topličanin” 2009/10 posetila je FK “Partizan” 18.06.2021. godine i zajedno sa trenerima i upravom Kluba na najbolji mogući način ugošćena od strane istih. Uz prigodne poklone i pomoć ljubazne Maje Krstajić obišla su stadion, trofejnu salu i prostorije kluba, a posle obraćanja člana UO FK “Partizan” g. Dragana Trailovića i šefa skauta službe ,ujedno i legende Partizana Ivice Kralja ,kao i zamenika generalnog direktora Milorada Nikolića generacija „petlića“ je odigrala prijateljsku utakmicu sa svojim beogradskim vršnjacima, gde su domaćini bili očekivano bolji, ali iznad svega je bitno druženje, iskustvo i jedan zdrav i ispunjen dan, u svakom pogledu.
Delegaciju FK “Topličanin” činili su članovi UO Čedomir Vuković i Nikola Mijačić ,treneri Dejan Stojanović i Ivan Milosavljević ,kao i član kluba Vojkan Milivojević.


Nakon pozdravnih reči uručeni su pokloni na obe strane ,Partizan je poklonio dres Topličaninu sa godinom osnivanja ,dok je delegaciji FK “Partizan” na poklon uručena monografija kluba povodom 100god postojanja i rekviziti.
Ono što je posebno ganulo čelnike kluba iz Beograda jeste uramljena slika iz 2019.godine kada je preko pedesetoro dece i otputovalo na utakmicu Lige Evrope Partizan – Az Alkmar. Podsetimo ,tada je UEFA crne-bele kaznila dve utakmica zabrane prisustva publike ,ali je nakon žalbe dozvolila prisustvo dece do 14.godina.
Član UO FK “Partizan” g. Dragan Trailović izjavio je:
Partizanovci iz Prokuplja 2019. godine ste dali veliki doprinos vašim prisustvom i navijanjem sa decom do 14 godina na utakmicama sa FK ” Molde ”-om
( Norveška ) i AZ ” Alkmar ”-om( Holandija ) na našem  stadionu,
voljenog Partizana u Beogradu.
UEFA nas je kaznila dve utakmice igranja bez prisustva publike zbog navodnog rasizma na utakmici sa turskim predstavnikom FK ” Malatija” što je za nas bila surova kazna.


Nakon naše žalbe UEFA je ublažila kaznu, te je dozvolila prisustvo dece do 14 godina na dve utakmice.
Tako da smo na utakmici sa FK ” Molde ”-om smo imali 6000 dece,
a sa AZ ” Alkmar ”-om bilo je 22000 dece iz cele Srbije, Republike Srpsle i
Makedonije. Shodno tome došli smo do ideje da sva deca koja su bila na obe utakmice i svojim navijanjem dali veliki doprinos svojim ljubimcima i dobar rezultat, dobiju trajnu plastificiranu člansku kartu FK ” Partizan ”, sa svojim imenom i prezimenom. Naša želja je bila da ih uručimo u vašoj sredini i ne samo toj deci, nego i svim našim navijačima u toj akciji.
Nažalost u tome smo bili sprečeni zbog pandemije COVID-19, jer do marta 2020. godine smo uručili već 2000 članskih karata u Brčkom, Svrljigu, Požarevcu ,Petrovcu na Mlavi i Kosovskoj Mitrovici. Na takvim manifestacijama obavezno su prisustvovala 2-3 igrača prvog tima FK ” Partizan ” i ljudi iz sredstava informisanja.
Veliki doprinos u saradnji sa FK ” Partizan ”-om  i omladinskom školom dao je vaš član UO Čedomir Vuković,tako da se nadam da je ovo tek početak jedne velike saradnje.


Član UO FK “Topličanin” Čedomir Vuković se zahvalio na gostompristvu i izjavio:
Najstariji živi hroničari FK “Topličanin” kažu da je u vekovnom postojanju našeg kluba ovo bila najznačajnija poseta velikanu srpskog fudbala FK “Partizan”.
Izuzetno poštujemo veliki gest i poziv da obidjemo naše domačine iz FK “Partizan” koji nisu zaboravili da su deca iz našeg kluba dala podršku kada je bilo najteže. Svi dečaci iz pogona petlića našeg Topličanina ,njihovi treneri i uprava kluba siguran sam da će večno pamtiti posetu FK “Partizan”. Osetili smo iskreno prijateljstvo ,doživeli veliku pažnju i čast ,a poklone koji su dobili naši dečaci to naš utisak i potvrdjuje.


Dogovor je da u narednih dva meseca jedna mladja selekcija FK “Partizan” uzvrati posetu našem klubu. Jednom rečju ,dan za pamćenje ,poštovanje i istoriju FK “Topličanin”.
Iz Uprave Topličanina zahvaljuju se prijateljima kluba koji su nam pomogli da naši petlići otputuju u Beograd ,a to su Flix a Bus ,Mb Stovarište ,M&M pekara i Igma 027.
Human gest gopodje iz Lucerna
Prilikom predaha na putu ka Beogradu u jednom od objekata prišla nam je gospodja Enisa Ramić iz Lucerna koja se vraćala sa odmora iz Prolom Banje.


Videvši naše petliće ,njihovo ponašanje i vaspitanje bila je oduševljena i odlučila je da ih  prilikom povratka iz Beograda časti osveženjem i večerom. Gospodji Enisi uručili smo monografiju FK “Topličanin”.