JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Bojničanke „očitale lekciju“ i Prokupčankama

ŽOK PUSTA REKA-OK TOPLIČANIN (PR) 3:0

Bojnik: Hala sportova u Bojniku. Rezultat po setovima: 25:15, 28:26, 25:16.

ŽOK PUSTA REKA: M.Petrović, Radenović, Nenadović, Stanisavljević, Kostić, E. Petrović, Jovanović, Mišić, Mihajlović, Aleksić, Stojanović, Dojčinović, Cvetković, Rajković.

OK TOPLIČANIN: B. Radonjić, M. Radonjić, Janićijević, Stanković, Nikolić, Smiljković,Stojanović, Jovanović, Jokanović,Aranđelović, Ignjatović, Kovačević, Radojković, Lazić.

U trećoj kontrolnoj utakmici u sklopu prirema za start prvenstva kao novajlije među Drugoligaše odbojkašice trenera Srđana Ivkovića  su večeras odigrale trening utakmcu ovog puta, sa OK Topličanin iz Prokuplja i po treći put za redom zabeležile pobedu.

Ovog puta bile su superiornije  od kolegenice iz Prokuplje koje su nadvisile u svim elementima odbojkaške igre. Jedino su gošće iz Prokuplja pružile dostojan otpor u drugom setu koji je rešen na razliku (28:26) u preostala dva Bojničanke su bile ubedljivo bolje sa deset i devet poena razlike u njihovu korist.

U prvom setu  već od samog početka pitanje pobednika nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje. Bojničanke su stalno bile u prednosti i na kraju kao plod takve igre rešile u svoju korist  rezultaom 25:15.

U drugom setu viđena je prava rovovska bita na parketu prelepe hale sportova u Bojniku. Gošće su stalno imale prednost. Domaće odbojkašice su ih sustizale.  Došlo se do 22:22    i tek tada su domaće odbojkašice preuzele igru u svoju korist i rezultaom 28:26 rešili pitanje pobednika u drugom setu. Tako su povele sa 2:0 i najavile još jednu vrednu pobedu bez izgubljneog seta.

Što su i potvrdile u trećem setu. Mada su gošće ponovo povele na početku sa 5:1  i najavile mogući preokret u igri i rezultatu. Međutim trener Ivković izvodi iz igre umornog  korektora Petrovićevu i uvodi u igru Jovanovićevu i Ivu Stojanović koje unose  svežinu u igri domaćih odbojkašica  i ponovo treći set dobijaju sa 25:16.

Tako pobede bez izgubljenog seta i u trećoj kontolnoj utakmici uliva nadu kod domaćih odbojkašica da će spremno dočekati start prvenstva 3 oktobra kada prvu utakmcu igraju u Majdanpeku.

Već u nedelju nova provera spremnosti  za odbojkašice Puste reke  kada su orgnizatori turnira u Bojniku, na kome će da pravo učešća uzeti  još dve ekipe iz Druge lige istok a to su Stanpedo iz Niša i Panda iz Vrnja. Tunir je zakazan da počene od 11 časova u hali sportova u Bojniku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print