JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ZAJEČARCI PEVAJUĆI IZ POŽEGE

SLOGA(Požega) –TIMOK 1919(Zaječar) 0:1(0:0)

Poežga: Sudija: Novak Simović ( Lovčenac) 8. Strelac: Rišević u 71 minutu. Žuti krton: Davidović ( Tioki)

SLOGA/P): N: Tasić 7, Kolarević 6 ( Lukić-), Nikolić 6,Vlašić 6(Cerović-), Ristić 6, Glišović 6, Tošć 6, (šarčević 6), Janković 6 ( Bogićević 6), Ž. Tasić 6, Jovanović 6,5, Plazinić 6,5.

TIMOK 1919: Jovanović 8, Marko Cvetković 7,5, Knežević 7,5, Pantić 7, Ognjen Nikolić 8, (Lapčević 7), Dragičević 8, Uroš Nikolić-), Rošević 8,5, Tailović -), Davidović 8, Rudić 7,5, Miloš Cvetković 7,5, Gardić8

Igrač utakmice Rošević

Prva utakmica braža odigrana juče u Požegi ,  u duelu sa toliko hvaljenom Slogom, pripao je gostima iz Zaječara, koji su bili bolji tim , imali više prilika , da ubedljivije trijunfulu i već u Požegi reše pitanje  , ko će u narednoj takmičarskoj godini među Prvoligaše. Ovo je po so prilici najviše ovaj rezultat obradovao Timočanina iz Knjaževca koji ukoliko se Timok 1919 plasira ostaju Srpskoligaša, pa neka i tako bude posle revanša u sredu 16 juna u  Zaječaru, da komšija komšiji pomogne.

Već u 4 mintu gosti su mogli do voćstva preko Dragićevića ali se istako golman gostiju N. Tasić odličnom intervencijom. U 13  mintu domaći su uzvrtaili   preko Jankovića , ali pogotka nije bilo.   Još jednom je Dragićević mogao da dovede svoj tim u voćstvo u poslednjm trenutcima prvog dela utakmice  kada je šutira golavom , ali pogtka nije bilo.

Domaći su preko Plazinića u 68 minzu bili u prilici za pogodak ali je njegov lob udrac završio preko gola golman Jovanovića.

Samo tri minuta kasnije pada odluka o pobedniku prve utakmice baraža u Požegi, kd gosti postižu jedini pogodak na utakmci. Ponovo je Dragićević u centru pažnje , uputio je udarac na gol domaćina, sve je to dobro pratio mladi Rošević i poslao loptu u nebranjeni deo mreže nemožnog gomlan domaćih N. Tasića. Samo minut kasnije Roščević je mogao da se proslavi ponovo je bio u prilici da udvostuči  rezultat ali je šansa otišla u nepovrat.

Odličan rezultat za Timok 1919 pred revanš u sredu 16 jun pod Kraljevicom u Zaječaru , ali opuštanja nema , treba samo overiti ono što je ostavreno u proj utakmci u Požegi. Zajčarci to mogu, oni to hoću, i po svoj prilici bi trebali da svom grdau podare Prvoligaša.  SREĆNO…….

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print