JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

„Carići“ vrebaju iz prikrajka

Niš. Popularni niški „Carići“  sa Bubjnja, odnosno  FK Car Konstantin na čelu sa predsednikom Miroslavom Milivojevićem-„ Drvce“ i šefom stručnog štaba Slobodanom Miletićem  u veliko se pripremaju za start jesenjeg dela prvenstva Srpske fudbalske lige istok . Na startu ih očekuje na svom terenu jutarnji“matine“ sa dobrim sportskim prijateljem , ali ljutim rivalom na ternu FK Temnićem, dali se to igralo u Nišu ili Varvarinu. Dali su  puleni trenera Slobodana Miletića spremni  pokazaće premijera na popularnom Niškom Bubnju. Mnogi igrači su u letnjem prelaznom roku napustili redove „Carića“ došla su neka nova pojačanja, uglavnom mladi. Dali su to adekvatna pojačanja  i kave su im ambicije u prvenstvu razgovarali smo sa Miroslavom Milivojevićem natoj temi.

Na samom početku Milovojević je rekao: Ovog leta smo dosta podmladili ekipu. Otišli su veliki broj igrča, koje je više zanimao novac nego rezultat koji postižu. Mi smo poslednje dve godine imali rezultat, prošle godine smo bili drugi ove godine na petom mestu. Međutim uloženi novac nije opradao očekivanja i igrači su više razmišljali o parama a manje o rezultatu i igri na terenu. Ove godine smo podmaldili ekipu. Imamo jedinu iskusnog Lazarevića, koji nije trenirao zbog povrede ali se polsednjih dana priključio radu. Tako da će on  biti pravi vođa tima, poznato je da je on bio u prošlom prvenstvu drugi strelac lige i da se radi o vrhunskom napadaču. Ambicije su nam da u jesenjem delu prvenstva budemo u gornjem delu tabele, tako da zimus ako ne bude velika bodovna razlika sa timovima ispred nas, da se uz adekvatna pojačanja ukuljučimo u borbu za titulu.

Na pitanje upučeno isksunom poznavaocu  fudbalskih prilika na jugo-istoku Srbije, kako ocenjuje izgled klubova Srpske lige istok  i dali je kvalitet timova  jači ili slabiji u odnsu na minulo  prvenstvo, s obzirom da je liga samanjena za dva kluba Milvojević kaže:

Veliki broj klubova iz okoline Niša i Leskovca je u sadašnjem sastavu Srpske lige istok. Razvodnio se kvalitet, veliki broj kvaitetnih igrača se rasporedio na malom prostoru. Tako da su moja predviđanjada će kvaitet fudbala biti slabiji nego  u minulom prvenstvu. Tako da smatram da će biti jedno ujednačeno prvenstvo. Ekipe koje budu stajale u finsiskom smislu dobro  neće imati nikavih problema. Te ekipe će se naći u gornji deo tabele. Ekipe koje budu kuburile sa finansiskim   sredstvima , imaće problem sa dovođenje pojačanja, što će se odraziti na kvalitet fudbala na Srpksoligaškom istoku.

Takođe klubovi zbog smanjenje lige imaće manje troškova, biće manje finasiskih itdataka oko putaovanja, tako da će i ljudima iz vrha FS-RIS-a biti daleko lakše za vođenje takmičenja u  Srpskoj ligi istok.

Na pitanje kako njegov klub fukcioniše kad je reč  u finasiskom smislu,   dali će se veliki broj igrača koji su otišli smanjiti troškovi kluba kaže:

 

Što se tiče toga mi smo na budzetu grada Niša, ove godien smo po meni nabolje sagledani u tom smislu, zahvaljujući pre svega Gradonačeniku Darku Bulatioviću i većniku za sport Branislavu Kačaru, dobili smo oko šest milona dinara, što tu cifru dosad nismo imali nikada. Međutim ostali klubovi iz našeg okruženja  koji uz novca sa budezta imaju i svoje liče sponzore, privukli su veći broj kvaitetnih igrača, tako da smo mi ipak zadovoljni novcem koji smo dobili za rad i postojanje kluba. Po svoj prilici ćemo se usresrediti da uredimo na našem igralištu malo i ifrastukturu koja nam nedostaje, za još bolji izged naših prostorija i oko njih. A igrači koji svojim zalaganjem budu zaslužili biće adekvatno nagrađeni za svoj trud.Mi smo plaćanjem velikog broja igrača pokušali da se dokopamo Prve lige Srbije, ali se to pokazalo kao promašaj, pa ćemo pokuašti kroz neki drugi vid. Dali smo kadri za to videćemo do kraja polusezone, pa ćemo videti šta dalje u zimskom  pauzi prvenstva dali ćemo pokušati da ostavrimo cilj ile nećemo.Negde posle nekoliko kola  vratiće nam se neki igrači sa Islanda pa ćemo biti daleko jači nego sa ovim timom sa kojim ćemo startovati. Prelazni rok je do kraja avgusta, pa oni igrači koiji su birali klubove, ako budu za nas interesantni pojačaće naše redove. Sve u sevmu svi u klubu smno zadovoljni onim što postižemo u poslednje vreme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print