JugSport.net

sportski portal južne Srbije

„ Petoparac“ za više od igre

Bojnik: Teren  za male sportove u Bojniku bio je pretesan u finalnim utakmicama da primi sve ljubitelje malog fudbala , da bi gledali samu završnicu turnira u malom fudbalu. Sam početak turnira krenuo je  6 jula u Mesnoj zajednici Pridvorica gde  održan  prvi dan turnira, pa sve do samoj završnici u Bojniku. Učestvovalo je 12 eklpa u Seniorskoj,  5 u kategoriji Pionira , 2 u kategoriji Petlića i 6 u kategoriji Veterana.

Organizator je Sportski savez opštine Bojnik, dok je pokrovitelj lokalna samouprva u Bojniku na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem. Kompetan tok turnira odvijao se  u sedam Mesnim zajednicama i to Pridovrica, Đinđuša, Donje Konjuvce, Lapotince, Stubla, Kosanićić i Bojnik. Za čitav tok turnira  da protekne  u najboljem redu pobrinuli su se oni koji su ga vodili: Predsednik sportskog saveza  Dejan Arsić, generalni sekretar Miloš Ranđelović, i Stojan Vidanović, Nenad Marković ,Aleksandar Nastić , kao članovi  te ekipe.  U svim tim Mesnim zajhednicama obnovljeni su tereni za mali fudbal i kupljena prateća oprema,  od kojih su za školsku upotrebu  u Đinđuši, Donjem Konjuvcu, Stubli i Kosančiću , dok su preostralih tri u vlasništvo Mesnih zajednica.

U finalmoj večeri tunira najpre je odigrana utakmica za treće mesto između ekipa Portis i Marinković(Pridvorica) koju su u svoju  korist rešili ekipa Portris pobedom od 5:2  i osvojili treće meseto. Dok je poraženoj pripalo četvrto mesto.

U finalnoju utakmici sastale su se dve najbolje ekipe Eleven iz Bojnika i Lapotince- Beara koju su zasluženo dobili Bojničani  (2:0) i osvojnli na ovom  prvom organizaovanom turniru Mesnih zajednica u Bojniku prvo mesto.

U kategoriju Veterana pobednik je O.Š. „Stanimir Veljković-Zele“ iz Bojnika, u kategoriji Pionira i Petlića pobedik je Fk Pusta reka.

Po završetku turnira dodeljene su i  specijalne nagrade  onim koji su naj zalsužni za ovako uspešnu sportsku manifesetaciju u Boniku koja vraća veru u fudbal, kao i u druženju i zbližavanju svih mladih na teritoriji opštine Bojnik. Specijalne plakete urućene su : Predsedniku optine Nebojši Nenadović, zamaeniku Ivanu Stojanoviću, predsedniku Skuptine opštine Bojnik Dejanu Stojanoviću, i većniku za sport Stojanu Vidanoviću .

FINALNA UTAKMICA SENIORA

ELEVEN – LAPOTINCE-BEARA 2:0 (1:0)

Bojnik. Teren za male sportove u Bojniku. Gledalaca 2.000. Sudiski par: Predrag Đorđević (Bojnik)-  Nikola Stamenković (Leskovac). Strelci: Milan Đenić u 12, Marko Jovanović u 34 min.

ELEVEN: Nikola Pešić, Milan Đenić, Nikola Ilić, Stefan Petrović, Bojan Zdravković, Vitomir Đorđević, Marko Jovanović, Stefan vasiljević, Marija Grujić, Igor Stefanović.

LAPOTINCE –BEARA: Nikola Krstić, Brtaislav Stojanović, Siniša Stanković, Antonije Dimitrijević, Aleksandar Petović, Jakov Sulejmanović,Dušan Grujić, Marko Bošković, Miloš Stojanović, Milan Spasić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Ilić iz pobedničke ekipe Eleven, takođe je iz pobedničke ekipe i golman turnira Bojan Zdravković, dok je najbolji strelac  turnira Miloš Ivanović. U kategoriji veterana najbolji igrač je Predrag Vidojević iz pobedičke ekipe  O.Š. Stanimri Veljković-Zele.

Nagrade za osvojeno prvo mesto je po 12.000 dinara po igraču  Sportski vaučar za kupovinu sportske opreme u prodavnici, za osvojeno drugo mesto je po 7.000 dinaa i za opsvojeno treće mesto po 5.000 dinara. Takođe su svim ekipama i pojedincima uručeni prigodni pehari i medalje.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print