JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Povrtak na mesto uspeha Dubočice

Leskovac:   Po svoj prilici sve je blizu povratak GFK Dubočice na mesto uspeha i slavu koju je ovaj klub imao , još za vreme bivše Jugoslavije kada je bio fudbalski centar čitavog Jablaničkog okruga. Sve što je bilo kavitetno i dobro kad je reč  o igračkom kadru čast je i ponos svakog od njih bio da brane boje ovog kluba.

Vremena su se izmenila i fudbal u Leskovcu je jedno vreme  kao I ovaj klub pao na niske grane. Sve je išlo ka ponoru fudbala na gradskom stadionu u Leskovcu. Međutim dolaskom nove  Uprave  kluba na čelu sa presednikom Dejanom Savićem ,  Sportskim direkoror Vladicom Cekićem  počele su da se događaju neke lepe fudbalske priče . U minulom prvenstvu cilj je bio sačuvati status Srpskoligaša, što je ostvreno vrlo teško.

U ovu takmičarsku 2019/20 GFK Dubočica će uči sa posebnim motivima, dovedena su adekvatna pojačanja i cilj svih je da ovaj klub igra značajniju ulogu u Srpskoj fudbalskoj ligi istok. Angažovan je novi šef stuke Milan Đorđević sa svpjim sardnicima.,  Dali će im to poči za rukom upravo smo za naše sagovornike odabrali šefa stručnog štaba Milana Đorđevića, mladog i ambicioznog,  fudbalskog stručnjaka i Vladicu Cekića Sportskog direktora ovog kluba-.

Na početku našeg razodora pitali su šefa struke Milana Đorđevića, kako protiču pripreme koje su u završnoj fazi , s obzirom da narednog vikenda počinje prvenstvo Srpske fudbalske lige istok, gde im u goste dolazi vrlo dobra ekipa iz Popovca kod Niša FK Budućnost, koja pretenduje na gornji deo tabele. ?

Odigrali smo nekoliko kotrolnih utakmica I sve smo probali ono što se radi na treningu. Imali smo dobre I kvaitetene utakmice mogli smo da vidimo na kakvom smo nivou. Ekipa je iz nedelju u nedelju igrala sve bolje I bolje. One stvavri što se rade na treningu polako dolaze na svoje mesto. Svako ko radi ozbiljnije  u fudbalu mora  da zna da se ekipa pravi u period od tri do šest meseci. Ali mi smo slobodno mogu da kežem nekom prečicom došli do nekog zadovoljavajućeg nivoa igre. Poslednje nekoliko utakmica naročito sa Srpskoligašima uspeli smo da materijalizujemo . Dobili smo SFS Borac. OFK Sinđelić I Car Konstantin. Mislim da moramo još da radimo na nekim stvarima I smatram da  smo sada na jednom zadovoljavajućem nivou igre.

Kad je reč o pojačanjima GFK Dubočice  Milan Đorđević kaže:

Doveli smo veliki broj igrača, svi oni poseduju neki svoj kvaitet. Radimo da taj kvalitet spojimao kao jednu celinu. I da prosto rečeno budemo jedan dobar tim. Da ne budemo samo spoj individualca, nego da budemo kao tim komapktni I homogeni,  naravno u svakom pogledu. Samnom u  Stručnom štabu radi kao pomoćnik Radoslav Bojat, trenutno zbog odsutnosti menja ga Srđan Petković, dok sa golmanima radi Nenad Petrović , on je konstantno tu samnom. Tako da uvek kad ustreba neko od trenera iz mlađih kategoria je prisutan, narvno pistoči u pomoć. Upravo to ide  u prilog koliko smo homogeni, komapktni kao klub trenutno.

O ambicijama  kluba u narednom prvenstvu. Đorđević ne skirava optimizam kojeg svi u klubu žele, da od starta beleže dobre rezultate.

Ambicije su  nam velike trudićemo se  da igramo što bolje. Dali će to biti neko mesto u samom vrhu tabele u suštini cilj je da se postigne ono što se najviše može. Iz godinu u godinu kvaitet Srpske lige gubi na svom kvalitetu. Ali ima tu dobrih ekipa koje imaju dobre pojdince. Očekujemo start prvenstva I dobre rezulate našeg kluba rekao je na kraju sa optimizmom Milan Đorđević.

Uz predsednika kluba Dejana Savića  brigu oko stavranju  optimalnih uslova za rad I fukcionisanje kluba, da sve bude kako treba zadužen je Vladica Cekić  Sportski director kluba, takođe jedan mlad sportski radnik koji je željan dokazivanja koji na početku razgovora kaže :

Mogu da kažem das mo jako zadovoljni onim što smo dosad uradili. Ovo nije samo stvranje ekipe kao tima već I stvranje kluba. Sistem stavranja to nije proces koji traje samo mesec dana, do šeset meseci,već mnogo, mnogo duže. Tako da smo počeli jedan jako težak posao. Da pokušamo da vratimo sjaj našeg kluba, takođe da vratimo našu publiku na  stadionu. Da se ponovo priča I već se priča o fudabu u Leskovcu,što odavno nije bilo. Nama je cilj da ovde  okupimo najboli stučni kadar, pre svega ljude koji su čistog obraza. Narvno I stručni, da našoj deci obezbedimo klub gde će imati da napreduju I da se o fudablu zaista priča u jednom superlativu. Klub će u narednom periodu  ubeđen sam da  “raste” sve to potkrepljuje priča  o izgradnji novog stadiona. Mi smo što se tiče ekipe ovaj prelazni rok  koji traje mnogo dugo, mi smo zadovoljni onim što smo doveli u dosadašnjme prelaznom roku. Reč je o daleko kvaitetnim igračima, koji poseduju određeno I iskustvo. Od toga imamo nekoliko igrača koji su igrali  Super ligu Srbije, nekoliko Prvu ligu.Imamo I mlađi kadar. Ekipa je izbalnsirana ali mi ćemo korak po korak

.

Na kraju na pitanje kakva je saradnja sa predsednikom Dejanom Savićem kome je najbliži saradnik u radu kluba  Cekić sa ponosom ističe reči pohvale:

Moram zaista da kažem dav sam dosad promenio mnogo klubova u zemlji I inostarnstvz kao  igrač ali takvog sportskog radinika, odnosno predsednika nisam sreo. On je takođe bivši fudbaler koji zna da prepozna probleme , da se nađe da ih reši . Dakle samo reči hvale za  našu sardnju, koja će verujem u budućnosti tako da se nastavi. Zato ćemo u prvenstu uči maksimalno spereni I ići ćemo na svakoj utakmci na pobedu ukoliko želimo  da vratimo sjaj našeg kluba na mestu upeha.