JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Potpisani Ugovori o dodeli pomoći za interno raseljena lica

Danas je u Skupštinskoj sali izvršeno potpisivanje Ugovora sa interno raseljenim licima i opštinom Medveđa, koju predstavlja predsednik opštine, dr Nebojša Arsić. Komisija za dodelu sredstava namenjenih za realizaciju pomoći poboljšanja uslova stanovanja interno raseljenih lica (IRL) je u proteklom periodu raspisala Javni poziv, na kome su se mogla prijaviti izbegla i raseljena lica dok su u raseljeništvu. Dodela pomoći namenjena je za nabavku građevinskog materijala za završetak ili adaptaciju stambenog objekta, kao i za dohodovne aktivnosti.

Potpisivanje ugovora je podeljeno u dve grupe, zbog preporuka i aktuelnih mera vezanih za okupljanje ograničenog broja lica. Ispred opštine medveđa, Ugovore je potpisao predsednik opštine Medveđa. „Okupili smo se kako bi međusobno potpisali ugovore za sredstva koja su opredeljena preko Komesarijata za izbegla i raseljena lica kako bi uticali na povećanje vašeg standarda življenja. Država preko jedinica lokalne samouprave pomaže koliko je u mogućnosti a mi moramo da se bavimo i ostalim delatnostima kako bi održavali ovo što imamo. Sve planirano smo završili za ovu godinu i spremni smo da u novoj godini radimo na novim projektima.“

Po raspisanom javnom pozivu opštine Medveđa, Komisija za dodelu sredstava namenjenih za realizaciju pomoći poboljšanja uslova stanovanja interno raseljenih lica je utvrdila konačnu listu korisnika pomoći. Svih 14 porodica koje su se prijavile na Javnom pozivu ostvarila su pravo na pomoć.

Sredstava namenjena za ekonomsko osnaživanje interno raseljenih lica, kroz dohodovne aktivnosti (tj. za pribavljanje manjih poljoprivrednih mašina, opreme ili osnovnog stada za započinjanje poljoprivredne delatnosti, alata i opreme za obavljanje zanatskih usluga i dr.) dobile su 7 porodice koje su u raseljeništvu na teritoriji opštine Medveđa. U tu svrhu, ukupan iznos od 1.262.796,00 dinara sa PDV-om Ugovorom je opredeljeno za pokretanje i unapređenje dohodovnih aktivnosti raseljenih lica.

Preostalih sedam porodica su ostvarila pravo pomoći, namenjenih za nabavku građevinskog materijala za završetak ili adaptaciju stambenog objekta. Ukupna vrednost ovih ugovora iznosi 3.479.060,00 dinara sa obračunatim PDV-om.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print