JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Brusjani ponovo na fudbalskoj mapi

Brus: Jesenji deo prvenstva je završen sledi duga zimska pauza kada će klubovi analizirati svoj jesenji učinak. Sigurno su fubbaleri i stručni štab lidera prvenstva FK Kopoanika na slatkim mukama, jer sa vrha gledaju na ostale protivnike. Za petama su im najveći konurent Meševo i Sloga iz Despotovca, donegde i Morava 1918 iz Ćuprije.

Jesenji deo prvenstva završen je na prvom mestu sa 38 osvojenih bodova uz skor od 12 pobeda 2 nerešene i samo jedan poraz na početku prvenstva od OFK Lugomira u trećem kolu, potom serija do kraja polusezone bez poraza, uz gol razliku 31 datih i samo 10 primljena gola. Na svom terenu po uspešnosti su na drugom mestu  jer su na 7 utakmica zabeležili isto toliko pobeda (prvi je Meševo koji ima utakmcu više kući)  uz gol razliku 15 dadih i samo 3 primlejna gola.


Kao gosti su najbolji zauzeli su i tu prvo mesto jer su na 8 utakmica zabeležili 5 pobeda uz 2 nerešene i samo 1 poraz, a gol razlika je 16 datih i 7 primljena pogodka.  Ono što ih je krasilo liderskom pozicijom je to da su skoro pobrali sve lovorike po uspešnosti. Rekorderi su sa ukupnih pobeda jer su ih ostvarili ukupno 12, imaju najviše podeda na svom terenu 7, isto su najbolji i na gostovanju sa 5 pobeda. Takođe imaju najamnje poraza  u čitavom jesenjem delu prvenstva samo na 1 utakmici, kući su bez gorčine poraza uz još Juhor, Jedinstvo 1936 i Meševo, a na gostovanju je taj jedini poraz što ih čini i tu najboljim, dok su po efiksnosti na trećem mestu sa 31 pogotkom, a ko gosti po efikasnosti su na drugom mestu sa 16 golova samo je za jedan pogodak bolja Sloga iz Despotovca.

Što se tiče stručnog štaba tim je do osmog kola vodio Jefta Milovanović koji je podneo  ostavku, pa je  na njegovom mestu došao tandem Živorad Živković i Milun Sakić koji su samo nastavli sa uspesima tamo gde je stao Milovanović.

Boje kluba branilo je 25 fudbalera, redosled  po broju nastupa ima ovakav izgled:  Svih 15 utakmica odigrali su Božidar Maksimović, Predrag Vukojević, Filip Ignjatović, Marjan Nikolić, po 14 puta su igrali Nemanja Knežević, Miloš Živanović, Miloš Čukuranović, Nenad Vidojević, po 11 utakmica imaju Jovan Burgić, Nemanja Planiničić, po 10 puta Nenad Bučić, Dragan Vukajlović, Marko Vidojević,  sa 9 utakmica je samo Marko Vilimonović sa 7 samo Lazar Popović, sa 5 je Lazar Savić, sa po 2 nastupa su  Đorđe Todorović, Marko Makragić  i na po 1 utakmcu su igrali Dušan Petrović(povreda)  Đorđe Đokić, Miloš Đorđević, Kristijan Nikolić, i Saša Pavlović.

 

Lista strelaca izgeda ovako: Golgeter tima je sa 9 pogodaka Predrag Vukojević, sa 6 gola je Miloš Živanović,  sa 3 pogotka potignutih je Marjan Nikolić, sa po 2 pogotka su Uroš Đorđević, Filip Ignajtović, Nenad Knežević, Nenad i Marko Vidojević, i sa po1 golom su Miloš Čukuranović i Uroš Knežević.

O minuloj jesenjoj polusezoni  trener Živorad Živković kaže:

Pošto smo lideri prvenstva moramo svi u klubu biti itekako zadovoljni. Mi smo sa kolegom Sakićem tim preduzeli posle osmog kola i nismo selektorali ovu ekipu, ali je kolega Milovanović bio uspešan , mismo samo nastavili gde je on stao sa uspesima i mogu slobodno da kažem da smo uspešno odradili svoj deo posla uprkos tome što smo imali vrlo mali budeet kluba i moralo je da se  vodi mnogo računa za svaki utošeni dinar. Ponosan sam i na to što su jesenju titulu prvaka osvojili sve sami igrači iz Brusa osim golmana Maksimovića, tako da to još više raduje sve nas u klubu i sve ljubitelje fudbala u našoj sredini. Na proleće , što je pokazala i jesen jedinog konurenta vidimo u ekipi Meševo, ma da su tu još Sloga iz Despotovca i Morava 1918 iz Ćuprije. Međutim ja lično verujem u naše igrače uz tri do četiri kvaitetna igrača koji će da naparve razliku pojačaćemo konurenciju u timu i tako podići nivo igre na još većem nivou. Proleće je uvek interesantniji deo prvenstva i mnogo je teže odbraniti to prvo mesto nego napadati,ali naš cilj je osvajanje prvog mesta  i plasman u Srpskoj ligi-istok, gde nam po renomeu kluba i uslvovima koje imamo i pripada mesto. Tako ćemo sve učiniti na proleće da ljubiteljima fudbala podarimo od naredne jeseni kvaitetnije fudbalske predstave  i pokažemo fudbalskoj javnosti da se FK Kopaonik vratio na mestu uspeha. Sa pripremama ćemo početi krajem janura odmah posle Sveti Save i ukoliko nam lokalna samouprava pomogne finansiski mogli bi smo da odradimo desetodnevne pripreme koje bi nam još više podigle nivo i kvaitet igre negu u jesenjem delu prvenstva bio je na kraju jasan Živković.

U žaru borbe i do liderske pozicij se ne stiže lako, ali su igrači Kolaonika disciplinovanom igrom pokzali da su tim kako fizički tako i psihićki spremni da osvoje prvo mesto. U prilog tom eide da su im pokazana 35 žuta kartona ali bez nijedan crveni što još jednom govori o discilini.Rekorder je sa 5 javnih opomena  Miloš Živanović, potom sa 4 javnih opomena su Nemanja Knežević i Miloš Čukuranović,po 3 opomene zaradili su Marjan Nikolić, Jovan Burgić, Nenad Vidojević, Uroš Đorđević, i po 2 javne imaju Predrag Vukojević  i Nenad  Bučić, dok po 1 žuti karton imaju čak 6 fudbalera.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print