JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

ODRŽANA VANREDNA SKUPŠTINA TIMOČANINA

U Četvrtak 17.12.2020.g. održana je Vanredna Skupština Fudbalskog kluba Timočanin. Sednica je protekla u mirnoj, tolerantnoj i konstruktivnoj atmosferi. Nakon ostavke dosadašnjeg predsednika kluba Slaviše Jevtića, Timočanin je bio neko vreme bez prvog čoveka pa je s toga bilo neophodno pristupiti izboru novog. Osim izbora novog predsednika pred Skupštinom je bio i zadatak da po predlogu mandatara izabere i novi Upravni odbor koga su gotovo svi članovi dosadašnjeg saziva tokom jeseni napustili.

Od sedamnaest delegata koliko broji Skupština, sednici je prisustvovalo dvanaest. Sednicu je otvorio i vodio potpredsednik Ninko Mihajlović, jedini koji je ostao iz predhodnog saziva.

Nakon pročitane kratke biografije Miloša Stojanovića Popaja, jedinog kandidata za predsednika pristupilo se izjašnjavanju. Po Statutu glasalo se javno. Delegati su jednoglasno dali poverenje Milošu Stojanoviću.

Nastavak sednice vodio je novoizabrani predsednik Stojanović.Najpre je predložio deo Upravnog odbora obrazlažući da nije potpun ali da će ga kompletirati uskoro. Za članove upravnog odbora predložio je Ninka Mihajlovića, Dalibora Manojlovića,Martina Mitića i Marka Sokolovića. Skupština je jednoglasno prihvatila predlog.

Izlažući program budućeg rada i organizacije kluba Stojanović je poseban akcenat stavio na rad sa mlađim kategorijama koje trebaju da budu okosnica tima u budućnosti kako bi se klub narednih godina manje oslanjao na igrače sa strane. Najavio je formiranje omladinske ekipe koja bi već naredne jeseni ušla u sistem takmičenja. Njegov predlog je naišao na pozitivnu diskusiju i  opšte odobravanje od strane delegata Skupštine kluba.

Kada je seniorski sastav u pitanju novi predsednik je istakao da će u prolećnom delu biti najvažnija stabilizacija kluba i  stvaranje tima koji će Timočanin zadržati u srpskoligaškom društvu.

I kao što reče neko od diskutanata, na mladima svet ostaje, moramo istaći da je Miloš Stojanović svakako jedan od najmlađih predsednika u istoriji kluba. Ostaje nada da će njegova mladost i energija doneti velike promene i veliki boljitak u klubu.

Slika: Miloš Stojanović (slikao Aca Stojanović)

Aca Stojan

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print