ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ТИМОЧАНИНА

У Четвртак 17.12.2020.г. одржана је Ванредна Скупштина Фудбалског клуба Тимочанин. Седница је протекла у мирној, толерантној и конструктивној атмосфери. Након оставке досадашњег председника клуба Славише Јевтића, Тимочанин је био неко време без првог човека па је с тога било неопходно приступити избору новог. Осим избора новог председника пред Скупштином је био и задатак да по предлогу мандатара изабере и нови Управни одбор кога су готово сви чланови досадашњег сазива током јесени напустили.

Од седамнаест делегата колико броји Скупштина, седници је присуствовало дванаест. Седницу је отворио и водио потпредседник Нинко Михајловић, једини који је остао из предходног сазива.

Након прочитане кратке биографије Милоша Стојановића Попаја, јединог кандидата за председника приступило се изјашњавању. По Статуту гласало се јавно. Делегати су једногласно дали поверење Милошу Стојановићу.

Наставак седнице водио је новоизабрани председник Стојановић.Најпре је предложио део Управног одбора образлажући да није потпун али да ће га комплетирати ускоро. За чланове управног одбора предложио је Нинка Михајловића, Далибора Манојловића,Мартина Митића и Марка Соколовића. Скупштина је једногласно прихватила предлог.

Излажући програм будућег рада и организације клуба Стојановић је посебан акценат ставио на рад са млађим категоријама које требају да буду окосница тима у будућности како би се клуб наредних година мање ослањао на играче са стране. Најавио је формирање омладинске екипе која би већ наредне јесени ушла у систем такмичења. Његов предлог је наишао на позитивну дискусију и  опште одобравање од стране делегата Скупштине клуба.

Када је сениорски састав у питању нови председник је истакао да ће у пролећном делу бити најважнија стабилизација клуба и  стварање тима који ће Тимочанин задржати у српсколигашком друштву.

И као што рече неко од дискутаната, на младима свет остаје, морамо истаћи да је Милош Стојановић свакако један од најмлађих председника у историји клуба. Остаје нада да ће његова младост и енергија донети велике промене и велики бољитак у клубу.

Слика: Милош Стојановић (сликао Аца Стојановић)

Аца Стојан

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net