JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PROKUPČANI OBAVILI PROZIVKU

Prokuplje. Pod dirigentskom palicom šef struke Aleksandra Kuzmanovića i njegovog pomoćnika Ivana Milosavljevića OFK Topličanin je danas (nedelja) zvanično počeo sa pripremama za prolećni deo prvenstva gde im je cilj da se dokopaju prvog mesta  i izbore ekspresni povratak u Srpskoj fudbalskoj ligi istok, gde im prema kvalitetu i infastukturu sa kojom rapolažu i zaslužuje plasman u tom rangu.

Na prozivci suse pojavili čak 26 fudbalera među njima je ostao i golgeter tima Velimir Stanković-Kifla. Klub nije niko napustio a pristigla su pojačanja Dušan Miladinović i Toma Koković golmani i igrači Aleksandar Stanković-Piki, Marko Arsić, Miloš Vasiljević –Šomi, ma da je klub u pregovru sa još par igrača koji će u timu doneti prevlagu kad je reč o sastavu tima iz Prokuplja.

Prozivci je prisustvovala kompletna uprava kluba na čelu sa predsednikom Nikolom Stevanićem koji je pozdravio sve igrače. Zahvalio se na uspešnu jesenju polusezonu , gde su pružili svoj maksimum, ma da očekuje sa pojačanja na proleće još bolje igre. Iskoristio je priliku da se zahvali i lokalnoj samoupravi na bez sebičnu pomoć kao i Darku Laketiću poslaniku iz Prokuplja, što su imali uvek razumevanja sa ovom upravom kluba i uvek im izilazili u pomoć kad je reč o finanskom smislu. Kompetan tok priprema biće obavljen na pomoćnim terenima kraj Toplice a u planu su i sa odigravanje nekoliko utakmica kako bi što spremnije dočekali start prolećnog dela prvenstva.

Zasad su zakazani kontgrolni sureti sa OFK Sinđelićem, Budućnost iz Popovca i PKB iz Padinske Skele , a u planu su još nekoliko utakmica. Ponosan sam i srečan rekao je na kraju Stevamić što smo klub podigli iz pepela , jer je predhodna uprava kluba ostavila bukvlano rečeno pustoš u klubu, nismo imali osnovna sredstava za rad, opreme, teren je bio pravo ruglo. Ali smo pokazali da volimo klub i stavili smo ga ponovo na zdrave noge. A  sada ćemo ovog proleća jurišati na sqm vrh tabele jer imamo podršku čitavog grada i rukovodstva lokane samouprave rekao je na kraju Nikola Stevanić „najveći krivac“ što OFK Topličanin ponovo se vratio na ona stara vremena kada su tribine bile pune i ovog puta je tako kada je OFK Topličanin domaćin tribine su skoro uvek popunjene.

Sve prisutne u znak podrške i osvajanju prvog mesta poželeo im je takođe pred sam počekak prvog treninga legenda Prokupačkog i Topličkog fudbala Zvonimir Vidaković-Srki, koji je između ostalog rekao da je zadovoljan postignutim u klubu i da će uvek biti uz ovakvu upravu kluba i igraće koji su iz Prokuplja i vole svoj matični klub i žele da beleže sve bolj ei bolje rezultate.

Prokupčani po rečima ljudi iz kluba i igrače glavne konurente uz njih za prvo mesto vide u Žitorađu(koja ih je jesenas jedina pobedila jesenas  na zelenom terenu)  Radan iz Lebana i Jablanicu iz Medveđe. Ma da sebe smatraju glavnim konurentom za prvom meseto  Već u prvom kolu u goste odlaze  kandidatu za prvo mesto Žitorađa na neutralnom terenu u Orljanu gde je Žitorađa domaćin, koji im je ostao dužnik od jesenas.jer ih je jedini porazio  od svih protivnika na zelenom terenu .Biće to derbi nad derbima već u prvom kolu dvojice dobre komšije ali ljute protivnike  na terernu. Pa neka pobedi ko bude bolji.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print