JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Dodela stipendija opštine Medveđa

Danas je opštinu Medveđa posetio predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, prof dr Zoran Stanković. Povod posete je uručivanje Ugovora srednjoškolcima koji će u školskoj 2020/2021. godini primati stipendije iz Koordinacionog tela.

U Skupštinskoj sali opštine Medveđa je zbog trenutne situacije sa aktuelnim virusom organizovana dodela stipendija sa manjim brojem srednjoškolcakoji su ostvarili pravo na đačke stipendije opštine Medveđa. Kao domaćin događaja, prisutnima se prvo obratio predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, koji je rekao da zahvaljujući sredstvima Koordinacionog tela i naravno dobrom uspehu naših đaka, smo se okupili da podelimo ugovore najuspešnijim učenicima.

Sada već po tradiciji, Služba Koordinacionog tela izdvaja znatna sredstva za stipendiranje đaka koji su ostvarili zapažene rezultate u prethodnom školovanju. Kao motivaciju da tim putem nastave Koordinaciono telo je za ovu školsku godinu opredelilo sredstva za 60 stipendija, za najbolje srednjoškolace sa teritorije naše opštine.

U prethodnom periodu Služba Koordinacionog tela Vlade RSza opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu je tokom godine izdvajala znatna sredstva za projekte infrastrukture, pomoć velikim i malim preduzećima, zatim pomoć u školskom priboru za đake prvake, za socijalna davanja najugroženijima, zatim pomoć Domu zdravlja Medveđa, kao i za Predškolsku ustanovu Mladost iz Medveđe.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić istakao je da je Koordinaciono telo u prethodnim godinama puno uradilo za opštinu Medveđa, i da je u ovoj godini uprkos situaciji što se tiče projekata i ulaganja izvučen maksimum.

“Čestitam đacima na dobijenim stipendijama, sa željom da u budućnosti, kada upišete fakultete predstavljate Medveđu na najbolji način. Verujem da će vam ove stipendije biti još veći podstrek i motivacija u daljem školovanju, da ćete opravdati naša očekivanja i iduće godine biti još bolji. Svi mladi ljudi koji završe studije biće dobrodošli, a mi ćemo, iako to nije lak zadatak, naći način da te mlade ljude zaposlimo.”

Prof. dr Zoran Stanković je istakao da svi koji su pokazali uspeh kroz školovanje,  zaslužuju stipendiranje, kao dalji podstrek za učenje. “Nadam se da će vam pomoć u stipendijama omogućiti da ispunite sve što ste planirali. Već ste na dobrom putu da postignete visine koje ste zacrtali.”Za kraj je dodao da su za uspeh dece zaslužni kako njihovi roditelji, tako i njihovi profesori.Stipendije će biti isplaćene za4 meseca počev od septembra do decembra, a iznos stipendija je 6.000 dinara mesečno. Ukoliko u budžetu za 2021. godinu budu obezbeđena sredstva isplaćivaće se u kontinuitetu do kraja školske 2020/2021. godine.”

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print