JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Jakom artiljerijom do titule

Pirot: Kao i što se i očekivalo da će na Zonaškom istoku biti neizvestan jesenji deo prvenstva, pokazalo se tačnim jer su ljutu borbu za lidersku poziciju vodili lider Tansko Rajić i Hajduk Veljko iz Negotina, pa do negde su bili u kombinaciji Balkanski iz Dimitrovgrada i  FK Bor 1919 iz istominenog mesta.

Bilio kako bilo lider jesenjg dela prvenstva je potpuno zasluženo Tanasko Rajić iz Pirota koji je zahvaljujući gol razlici  + 34( 43:09)        zauzeo na kraju    lidersku poziciju na tabeli Zona-istok. Na 15 utakmica zabeležili su 11 pobeda uz 3 remnija i samo1 poraz i inpozantnu gol razliku kao što rekosmo 43:09 osvojeno je ukupno 36 bodova. Na svom terenu su po uspešnosti najbolji tim-domćin jer su na svih 8 utakmica kući zabeležili isto toliko pobeda, uz gol razliku 31 datih i samo 2 primljena gola.

Na gostovanju zauzeli su drugu poziciju jer su na 7 gostovanja zabeležili po 3 podede i remija i 1 poraz uz gol razliku 12 datih i 7 primljenih pogodaka osvojeno je ukuno 12 bodova, što im je u ukupnom plasmanu pomoglo da budu lideri jeseni

Na 15 odigranih utakmica  tim su sa najviše podeda na svom terenu njih ukupno 8,  imaju takođe najmanje poraza u čitavom jesenjem delu  samo 1 koliko ima još Hajduk Veljko. Kući su bez poraza kao i Hajduk Veljko,  Bor1919 i Brodoremont, taj jedini poraz  je na gosotovanju što ih svrstava uz Hajduk Veljka sa najmanje poraza na gostovanju. Postigli su najviše pogodaka od svih 43,  takođe su kući postigli najviše  31 pogodak, dok su tim sa najmanje primljenih golova  samo 9 u čitavom jesenjem delu prvenstva. Kao domaćini takođe su primili najmanje golova samo 2 puta su kapitulirali, i na gostovanju su uz Bor1919 primili najmanje samo 7 golova, što govori da su sasvim zasuženo osvojili lidersku poziciju na tabeli.

Boje kluba na 15 odigranih utakmica pod dirigentkom palicom trenera Bojana Panajotovića branili su :  Na svih 15 utakmica nastupali su:Dušan Krtsić, Nikola Vasić, kapiten Miloš Simov, po 14 nasupa imaju Bratislav Pešić, Veljko Filipović, Darko Petrović,  Nemanja Nikolić, Stefan Ćirić, Luka Ignjatović,  sa 13 nasupa je samo Vladimir Matejić, sa 10 igara su Vladimir Petrović,Jovan Velev, Robert Petrović,  sa 8 utakmica su Miloš Vacić, Darko Micić, Marko Popović,sa 5 utakmica je Aleksandar Dzunić,  sa 4 utakice je Miloš Pejčić,   i na kraju sa po 3 utakmice su Boban Gogov, Slobodan Uskoković.

Kad je reč o postignutim golovima  goleter tima je Luka Ignjatović sa 7 pogodaka, 6 puta je u metu pogodio kapiten Miloš Simov, po 4 put astreci su bili Nikola Vasić, i Veljko Filipović, po 3 puta su pogodili u cilj Miloš Vacić, i Marko Popović, po 2 puta najviše Nemanja Nikolić, Stefan Ćirić, Vldimir Petrović, Bratislav Pešić, Aleksandar Dzunić,i Darko Micić.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Milanom Rančićem, podpredsednikom Miroslavom Lilićem , sekretarom Bojanom Ristićem kao i čanove Upravog odbora  složili su sve kockice i na proleće takođe očekuju još bolje igre svog tima i osvajanje prvog mesta i plasman među članove Srpske lige istok , što govore i reči predsednika kluba Milana Rančića koji kaže:Svi u klubu smo zadovoljni liderskom pozicijim na tabeli, koja nam uliva nadu da i na proleće možemo da ostanemo tu gde smo završili jesenas.

U jesenjem delu prvenstva sve je proteklo kako treba, zadovoljni smo igrom čitavog tima koji je uglavnom igrao u standarnom sasatvu bez nekih većih rotacija. Pauzu ćemo iskroristiti da analiziramo učinak iz jesenjg dela prvenstva, i da odklonimo neke nedostatke kako i igri tako i samoj organizaciji  kluba, jer na proleće želimo da prikažemo još bolje igre i stignemo do svog cilja kojeg smo zacrtali.  Znači želimo da održimo ovaj kontinuitet  u igri našeg tima, kao i samoj organizaciji  kluba . Sigurno da nam neće biti lako jer su nam za petama Hajduk Veljko i Bor 1919 ali se uzdamo u naš kvalitet i svi u klubu verujemo u konačan uspeh našeg tima što to bio istoriski uspeh za nas.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print