JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Dostojan otpor lideru

Gledalaca 300. Sudija: Marko Mitrović (Malošište) 8. Stelac: Milovanović u 79 min. Žuti kartoni: Nikola Smiljković, Mirković, Momčilović ( Radan), Trifunović, Pavlović, Kocić, Milovanović ( Temnić 1924 )

RADAN: M. Mitić 6,5, Nikola Smiljković 7, Mirković 7, I. Mitić 6,5, M. Stevanović 7, Milošević 7, Momčilović 7 ( Grozdranović-), Ivanović 6 ( Cvetković-), Nemanja Smiljković 7,5, M. Stanković 7 ( Staić-) , Dodić 6.

TEMNIĆ Jokić -, Vukajlović 7, Trifunović 7 ( Ivanković-), Radovanović 8, Žerjav 7,5, Đokić 6,5 ( M: Pavlović 6 ), Rajković 7, I. Pavlović 7, Milić 7, Kocić 7 ( Luka 7),  D. Milovanović 8.

Igrač utakmice:  Dragan Milovanović

Kvalitetna fudbalska predstava u kojoj je domaćin pružio dostojan otpor favorizovanim gostima, koji su sa pravom opravdli lidersku poziciju na tabeli Srpskoligaškog istoka, pokazavši onu pravu igru tek u nastavku susreta, kada su domaćina potisnuli na njihovoj polovini. Odluka o pobedniku pala je tek u 79 minutu igre, ma da je pre toga propusteno po nekoliko izglednih prilika na obe strane, ma da ih je bilo više pred golom domaćina.

Prvi na utakmici pripretili su gosti u 16 mintu kada je Milovanović bio u povoljnoj prilici,  ali je iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže. U 25 mintu kolosalna prilika za domaće. Nemanja Smiljković je idelano ubacio loptu u prazan protor, kapiten domaćih M. Stanković je izbio sam pred Jokića , koji je  prozreo nameru i odbranio udraca nogom. Na odmor se otišlo bez golova, ali su gledaoci bili zadovolji prikazanom igro jednog i drugog tima.

Odluka o pobedniku pala je pošto je ubacivanje iz auta izveo Rajković koji je uspeo da loptu ubaci daleko u srce kazenog prostora domaćih. Najviši u skoku bio je I. Pavlović, koji je prosedio lotu, do Milovanovića, koji je udarcem glavom poslao u mrežu nemoćnog golmana domaćih M. Mitića, koji je do tada odlično čuvao svoju mrežu.  Do kraja sureta ništa se značajnije nije događalo, gosti su mirno priveli utakmcu kraju i opravdanao zadržali lidersku poticiju na tabeli.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print