ОПШТИНА МЕДВЕЂА Општински штаб за ванредне ситуације

На основу чл.41. ст.4. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“ 87/18)  Одлуке о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Медвеђа 07бр.217-53/2020 од 27.11.2020. године, и Предлога мера  Завода за јавно здравље Лесковац бр.4260 од 27.11.2020. године, Штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа, на основу оцене и процене тренутне епидемиолошке ситуације у општини Медвеђа, а на седници одржаној 27. новембра 2020. године, доноси

 

 

Н А Р Е Д Б У

1. ПРИВРЕМЕНО СЕ ОБУСТАВЉА рад Предшколске установе „Младост“ Медвеђа. Привремена обустава рада почиње од 30.11.2020. године и трајаће до побољшања епидемиолошке ситуације у наведеној установи.

2.      ОГРАНИЧАВА СЕ радно време пружања угоститељских услуга на начин:

–          Услуге се неће пружати од 18,00 часова до 06,00 часова наредног дана,

–          Дискотеке и клубови у затвореном простору у којима гости стоје, крећу се или играју уз музику могу да раде само у статичном режиму (столови са местима за седење).

 

3.      НАЛАЖЕ СЕ ЈКП „Обнова“ Медвеђа и управницима стамбених заједица у стамбеним зградама да обезбеде најмање једном дневно вршење дезинфекције заједничких просторија и више пута дневно дезинфекцију рукохвата, квака, прекидача, дугмади у лифту и др.

 

4.      НАЛАЖЕ СЕ ЈКП „Обнова“ Медвеђа појачана дезинфекција јавних површина, посебно у делу око здравствених установа, школа, пијаце, јавних предузећа и других места са већом фреквенцијом људи.

 

5.      НАЛАЖЕ СЕ обавезно коришћење заштитне маске на пијацама а обавеза се односи на продавце, купце и раднике пијаце. Обавезује се ЈКП „Обнова“ Медвеђа да се стара о поштовању наведене мере.

6.      НАЛАЖЕ СЕ козметичким, фризерским салонима, салонима лепоте, фитнес центрима и теретанама на територији општине Медвеђа да свој рад организују уз спровођење свих прописаних мера заштите.

 

7.      НАЛАЖЕ СЕ обавезно ношење заштитне маске у јавном превозу, редовно проветравање и дезинфекција возила. Лицима без заштитне маске забрањује се улаз у возила јавног превоза. Број и распоред путника у возилу мора бити такав да омогућава прописану удаљеност.

 

8.      НАЛАЖЕ СЕ возачима такси возила да обавезно користе заштитне маске и рукавице, као и често проветравање и дезинфекција возила. Забрањен је улаз путника у такси возило без маске.

 

9.      НАЛАЖЕ СЕ ригорозно придржавање свих мера, препорука и инструкција датих од стране Републичког кризног штаба и ресорних министарстава  у време трајања епидемије заразне болести КОВИД 19 у свим радним организацијама на територији општине Медвеђа.

 

10.  НАЛАЖЕ СЕ Општинској управи општине Медвеђа, Одсеку за инспекцијске послове да у сарадњи са Републичким инспекцијским органима и Министарством унутрашњих послова, врши ригорозну  контролу спровођења горе наведених мера  и о томе извештава Штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа.

 

Наредбу огласити у локалним средствима информисања и на званичној интернет страници општине Медвеђа.

ДОСТАВИТИ:

–          ПУ „Младост“ Медвеђа

–          Општинској управи општине Медвеђа, Одсеку за инспекцијске послове,

–          ЈКП „Обнова“ Медвеђа

–          а/а

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈА

 

КОМАНДАНТ ШТАБА

Др Небојша Арсић

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net