JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Sportista koga Prokuplje treba prepoznati

Prokuplje: Dali grad Prokuplje  ne želi  da prepozna ili nema sluha za ovako svetstranog sportistu kakav je dvadesetdevetogodišnji  Dušan Savić postaje dilema ne samo mene kao novinara već verujem i sve ostale ljude koji se nalaze u bilo kom sportskom segmentu. Dušan ređa uspeh  za uspehom, ali još uvek nije od svog grada bio izabaran za sportsistu  grada Prokuplja. Verujem da će se to dogoditi ove godine.

Da bi potkrepili ovakvu tvrdnju odmah na samom početku moramo da taj apel opravdamo zbog čega smo tako i počeli ovaj prilog.

Dušan Savić repezentaivac Srbije u Bodibildingu je   pre nekoliko dana pored ostalih titula koje ima postao je i Državni prvak osvojivši prvo meseto  na IFBB Državnom prvenstvu u kategoriji do 90 kg, odnosno u poluteškoj kategoriji u izuzetno jakoj konuirenciji održanog u Zemunu.

U svojoj kategoriji ubedljivo je osvojio  prvo mesto. Svoje protivnike a i sve posetioce u  Sportskoj hali „Master“ u Zemunu, zasenio je inpozantnom mišićnom masom, i brutalnom mišićnom  definicijom, tako da nijednog trenutka nije bilo dileme ko je pobedik u ovoj kategoriji takmiačara u bodibildingu.

Orgaizator prvenstva za 2019 godinu bio je IFBB savez Srbije za Body bilding, Fitness, Body Fitness i Aerobik. Smatra se za najvažnije takmičenje  ove sezone koje je održano.

Podsećanja na činjenice vezane za početak teksta Dušan Savić je višestruki državni prvak  u svim federacijama u Bodibildingu, i Bench presu. Drugi je na Balkanu  treći u Evropi  i peti na Svetu.

To ga kako sam reče sa takvim rezultatima čini jedinstvenim sportistom  na ovim prostorima koji se veoma uspešno rakmiči u ova dva sporta Bodibilding i Powerliftimgu.

Ovo mu nije prva titula na  IFBB  Držanim prvenstvima jer je dva puta osvajao zlato kao junior 2013 godine  i kao senior 2016 godine u kategoriji do 80 kiligrama odnosnom srednjoj kategoriji.

O svom poslednjem velikom uspehu Duaš Savić specijalno za naj čitaniji sportski portal juga Srbije  sa ponosom kaže: Ovo je za mene kao sportsitu neverovatan osećaj jer sam u izuzeno jakoj konkurenciji uspeo da osvojim tutulu prvaka  u poluteškoj kategoriji. Nadam se da će najzad i moj grad prepoznati moje uspešne rezultate kao sportsistu.

Ovo mi je prva titula državnog prvaka u kategoriji do 90 kg, jer sam dosad nastupao u srednjoj kategoriji gde sam bio takođe nepobedljiv. U poslednje vreme aktivno se bavim i trenerskim poslom jer sam  licenciranai Fitness trener i mogu se pohvaliti velikim brojem svojih učenika u ovom sportu. Verujem da su u mene pronašli pravog učitelja.

Podsećanja radi na kraju da kažemo da Dušan Savić ovaj sportski mag iz Prokuplja za sobom ima čak 42  zvaničnih takmiečnja  i osvojenih 39 medalja . Od toga su zlatnog sjaja 22 medalje , 9 su srebrne i 8 bonzanog  odličja. Šta reći nego za svaku pohvalu ovog Prokupčanina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili