JugSport.net

sportski portal južne Srbije

NOVI BISER JUGA: Strahinja Pilović novo pojačanje Crvene Zvezde

ŽITORAĐA/BEOGRAD – Kada dečaci krenu da kotrljaju loptu po školskim dvorištima i terenima malih lokalnih klubova maštaju o tome da nekada istrče na terene beogradskih blizanaca sa Topčiderskog brda. Neki, oni najmarljiviji i najsrećniji dobiju priliku da pokažu šta znaju i među beogradskim fudbalskim sinovima. Jedan od retkih ”klinaca” iz našeg kraja, koji je dobio šansu da pokaže među najboljima, šta zna i kakvog je fudbalskog štofa, je mladi Strahinja Pilović (12) iz Žitorađe.
Napadač Budućnosti iz Popovca, koji je igrama u dresu ekipe iz predgrađa Niša zavredeo pažnju beogradske Crvene Zvezde, trenutno se sa trenerom Mišom Momčilovićem nalazi na probi u Beogradu. Prema rečima trenera Momčilovića, Strahinja se dobro prilagođava sistemu rada generacije 2008. koju predvodi Vlada Vučić, koji se ne razlikuje u mnogome od onoga u Budućnosti.
Sa trenerom smo stigli u Beograd u utorak, i tu ćemo biti do kraja nedelje. Treninzi nisu teški, i ne razlikuju se puno od onih koje radimo u klubu u Nišu. Lepo mi je ovde, i potrudiću se da ostavim što bolji utisak na trenere u klubu. – kratak je bio u izjavi mlađani Strahinja.Iako je njegovo srce crveno-belo, svi fudbalski stručnjaci koji su radili sa Strahinjom kažu da je po stilu igre najsličniji reprezentativcu Srbije i nekadašnjem prvotimcu Partizana Aleksandru Mitroviću. Snažan i korpulentan u duelu, čvrst na lopti, i staložen u završnici nešto je što navodi sve trenere da Strahinju porede sa Mitrovićem.
Ovaj poziv Crvene Zvezde samo je produkt vrednog rada u OFK Budućnosti, i pokazatelj da tim ljudi koji se tamo okupio zna kako napraviti mladog igrača. Nadamo se da će Strahinja biti prvi u nizu dečaka iz naše škole koji će nositi dresove Crvene Zvezde ili Partizana. Ono što o njemu mogu da kažem da je timski zahvalan igrač, koji svaki svoj atom ostavlja na terenu, i ne voli da gubi, što ga izdvaja od drugih, jer taj mentalitet i glad za golovima nešto je što fali modernim devetkama domaćeg fudbala, a ja upravo u tome vidim Strahinjinu najveću šansu. – kaže njegov trener Miša Momčilović.
Treba napomenuti da je mlađani Pilović pored Crvene Zvezde zavredeo pažnju i Voždovca međutim, poziv Zvezde je poziv koji se ne odbija.
Pre Budućnosti, Strahinja je nosio dres akademije sporta ”Prvaci” koja takođe radi pod patronatom Miše Momčilovića.
Iako je naša mala varoš godinama unazad bila poznata po rukometnim biserima, ovim se pokazalo da deca u Žitorađi umeju da budu dobra i u najpopularnijoj sporednoj stvari na svetu. Straletu želimo puno uspeha u daljoj karijeri, i da prvenstveno zavredi crveno-beli dres, a potom i što više golova na stadionu ”Rajko Mitić”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print