Potpisivanje ugovora sa nerazvijenim opštinama u Srbiji

44 nerazvijene opštine u Srbiji dobiće ukupno 245 miliona dinara pomoći, prema ugovoru koji je ministar Novica Tončev u Nišu potpisao sa njihovim predstavnicima. Tončev kaže da nije zadovoljan time koliko je novca izdvojeno za nerazvijene opštine, ali da mu je u Vladi obećano da će rebalansom biti opredeljeno više.

 

Za Opštinu Medveđa ugovor je potpisao zamenik predsednika, Rade Perović. Vrednost projekta “Nabavka radnih građevinskih mašina” iz ugovora je 6.323.856, odnosno 70% od ukupne vrednosti koje finansira Ministartvo, dok će učešće opštine Medveđa biti 2.710.224 dinara tj. 30% od vrednosti projekta.

 

Tončev kaže da je u Vladi podnet zahtev da Ministarstvo bude preseljeno u najveći grad juga Srbije, obzirom da je oko Niša najveći broj nerazvijenih opština Srbije.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net