ТИМОЧАНИН – ТИМОК 2:0 (2;0)

Књажевац, Стадион: Пионирски, Гледалаца 200. Судија: Милош Јоцић (Књажевац), Стрелци: Медић у 3 мин. (КУ) и Баћо Николић у 45 мин. (Тимочанин)

ТИМОЧАНИН: Јеремић, Јовановић (од 10 Н. Петровић), Хрњак (од 65 И. Николић), Пантић, Мршевић (од 72 Милутиновић), Медић (од 75 мин. Виденовић), У.Николић (од 70 Стојадиновић), Крмар (од 45 мин. Радосављевић), Б. Николић (од 75Милојковић), Златковић (од 80 Минић), Коцић (од 70 мин. Милошевић).

ТИМОК:Јоксимовић, Лазаревић, Рудић (од 75 Тодоровић), Ковачевић, Милић, Антић, Стојановић (од 65 Којић), Николић (од 60 Вучић), Рошевић, Драгићевић (од 70 Милетић), Милошевић (од 60 Стојадиновић)

 

Сусрет комшијских фудбалских ривала припао је заслужено књажевачком српсколигашу. Почело је силовито од стране домаћина. Медић у првом минуту не користи центаршут Крмара али је након два минута био сигуран са беле тачке и довео  Тимочанин у вођство. У петом минуту Златковић пропушта лепу прилику и добар пас Крмара и шутира поред гола гостију, а брзу контру у шеснајестом минуту преко Баћа Николића зауставља поуздани штопер Рудић.

Грешка домаћег штопера Николе Петровића могла је да резултира ауто голом и да дође до изједначења али је лопта завршила на горњем делу мреже Јеремића. Голман гостију Јоксимовић се реванширао грешком промашивши цео фудбал али то у погодак нису претворили најпре Крмар а потом и Златковић.

Гости су претили из прекида. Мало је недостајало  да Стојановић из једног таквог главом затресе мрежу Јеремића, лопта је отишла поред гола. И када се очекивало да врло добри судија Јоцић одсвира крај првог дела уследио је продор и центаршут Уроша Николића на другу стативу. Хитро и спретно је реаговао нападач домаћих Баћо Николић и сигурним шутем погодио супротни угао гола голмана Јоксимовића.

Други део утакмице протекао је у знатније мирнијем темпу. Тимочанин је имао почетком полувремена две шансе. Баћо Николић је истрчао контру и шутирао али је његов ударац изблокирао Ковачевић. Златковић је пропустио да повећа резултат у 65 минуту када је одлично проигран од Коцића али је његов шут завршио поред гола. До краја утакмице оба тренера су искористила прилику  да у игру уведу све расположиве играче па су тако у финишуутакмице у екипи домаћина заиграла и пет кадета из трофејне генерације 2003.