JugSport.net

sportski portal južne Srbije

SEMINAR SUDIJA I SLUŽBENIH LICA FSZO

Danas je u Knjaževcu održan seminar za službena lica i sudije Okružne lige zaječarskog okruga. Provera fizičke spreme mladih sudija iz Knjaževca, Zaječara, Soko Banje i Boljevca obavljena je na gradskom stadionu u Knjaževcu pred komisijom u sastavu: Vojnić Stefan, Saša Stojanović, Miloš Jocić, Mladen Veselinović i Miliš Jovanović. Seminaru je prisustvovalo dvadesetosmoro sudija, a na stazi za testiranje izašlo je njih dvadesetčetiri. Od ukupnog broja mladih sudija bilo je i šest devojaka. Ako je suditi po uspešno obavljenom fizičkom testiranju treba očekivati dobar učinak delioca pravde u prolećnom delu prvenstva.

 

 

 

 

 

 

Po završetku testiranja predsednik komisije Stefan Vojnić je rekao:  „Sudije su zadovoljile ispoljenom sposobnošću za trčanjem i svi su položili veoma naporan test trčanja. Ostaje im da polože i test iz poznavanja fudbalskih propisa i onda mogu za vikend na terene okružne lige.“

Poveri fizičke spreme sudija okružne lige prisustvovao je i savezni sudija Dalibor Manojlović, predsednik sudijske Po njegovom mišljenju testiranje je bilo veoma uspešno i on se iskreno nada da će među plejadom mladih sudija biti i onih koji će poći njegovim stopama.

Dok su sudije radile na gradskom stadionu, delegati su u restoranu Mali Predah, imali test za proveru poznavanja pravila fudbalske igre. Pred komisijom u sastavu: Dejan Najdić, Igor Živić, Dragan Praštalo i Goran Marinković izašlo je 15 delegata. Svi su pokazali visoko poznavanje fudbalksih propisa pa su tako uspešno rešili i položili testove.

Ista komisija je izvršila proveru teoretskog znanja u poznavanju fudbalskih propisa i kod delioca pravde. Po završetku testiranja predsednik komisije Dejan Najdić je imao reči hvale jer su rezultatima i sudije pokazale da se sa njima konstantno radi i da su veoma uspešno savladali pravila fudbalske igre.

Po završetku seminara sudije, delegati članovi komisije i gosti imali su zajedničko druženje u restoranu Mali Predah.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili