ХЕТ ТРИК ЗЛАТКОВИЋА

Књажевац, Стадион: Градски, Гледалаца 200. Судија: Александар Трандафиловић (Књажевац), Стрелци: Стојановић у 8 мин., Златковић у 22, 50 и 63 мин  (Тимочанин)

ТИМОЧАНИН: И. Петровић, Хрњак , Мршевић, Пантић, Н. Петровић, Радосављевић, Б. Николић, Крмар, Златковић,Стојановић, Играли још: Јеремић, У. Николић, И. Николић, Стојадиновић, Милошевић и Алексић.

БОР:Нешовић, Радовановић, Бузеј, Станковић, Станојевић, Крачуновић, Стојановски, Димитријевић, Милићевић, Ђурђевић и Антић. Играли су још: Бугариновић и Дервиши.

 

Из првог озбиљног напада домаћа екипа је повела. Приземни центаршут Коцића са десне стране  искористио је искусни голгетер Стојановић и из непосредне близине је савладао Нешовића.  Резултат је повисио нападач домаћих Златковић искористивши смушену интервенцију оба штопера борана и са неких десетак метара погодио гол немоћног голмана гостију. До паузе су домаћи имали још две прилике. Најпре је Баћо Николић истрчао контру са центра и из непосредне близине шутирао али је голман гостију добро интервенисао. Исти играч је у 30 минуту прошао по десној страни упутио центаршут али је  шут Златковића блокирао Станојевић.

Други део је почео силовитим нападима Тимочанина. Већ у 50 минуту Хрњак је прошао по десној страни ушао у казнени простор пребацио на другу стативу где се најбоље снашао Златковић и сигурно погодио мрежу гостију. Домаћин је наставио силовито па су најпре Крмар и Златковић пропустили прилике а потом је и Хрњак добар напад завршио непрецизним лоб ударцем. Гости су могли доћи до погодка у 60 минуту када је неспретним дриблингом Н. Петровић оставио лопту Милићевићу али се истакао сјајном интервенцијом голман домаћих Петровић. У 63 минуту Хрњак је упутио лопту преко задње линије гостију. Хитроноги Златковић је прихватио лопту и нашавши се испред Нешовића у маниру великог голгетера постигао је четврти погодак за домаће.

Након високог вођства као да се домаћа екипа успавала. До краја утакмице а посебно у задњих десетак минута гостујућа екипа је дошла у неколико прилика. Прво је лоб ударац Милићевића завршио поред стативе Јеремића. Потом грешку Н. Петровића гости не користе. Димитријевић је главом шутирао преко пречке а у 81 минуту Стојановски је након добро изведеног корнера и повратне лопте савладао Јеремића и поставио коначан резултат.