JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Ivan Kaličanin obeležio godinu sporta u Prokuplju

PROKUPLJE – Kao što smo ranije pomenuli sportska 2019. godina u Prokuplju je apsolutno u znaku Danijele Kričak i Ivana Kaličanina, s obzirom da smo javnost upoznali sa Danijelom, red je došao da vam predstavimo i jedan od stubova OFK Topličanina, kapitena Ivana Kaličanina. Ovaj 35-godišnji fudbaler iza sebe ima jednu bogatu i uspešnu karijeru koju bi poželela većina dece koji čine prve fudbalske korake na stadionu “Kraj Toplice“ .
Kaličanin je u svojoj karijeri pored dresa nebesko-plavih iz Prokuplja, nosio i boje: Fk Kosanica, Fk Srem, Fk Sinđelić, Fk Timok, Fk Car Konstantin i sada, kao igrač koji je zašao u igračku jesen, iako to njegove partije na terenu ne pokazuju, i tutor mlađim momcima ponovo nosi dres Topličanina, gde ima i čast da bude kapiten. Kako kaže, među svojim sugrađanima popularni “Kalča“, 2019. godinu će pamtiti po istorijskom povratku Topličanina u Srpsku ligu.

U dresu Timoka / foto: FB Ivan Kaličanin

Definitivno po čemu ću pamtiti ovu godinu je ulazak u viši rang takmičenja posle 13 godina igranja u nižim ligama. Takodje i utakmica u Resavici gde smo pobedili direktnog konkurenta i trasirali put ka Srpskoj ligi. – uvodi nas u razgovor vedeta Prokupčana i potvrđuje našu konstataciju da je najteže biti priznat među svojima.
Slažem se sa konstatacijom da je najteže biti priznat u svom gradu. A verujem da je presudno za ovu nagradu bilo to što  sam uvek davao sve od sebe i uvek stavljao tim i ekipu ispred svog ličnog učinka. Ovo je definitivno priznanje koje je zasluga cele moje ekipe i kluba, gde smo svi bili kao jedan i napravili ovaj uspeh, vratili smo prokupački fudbal gde mu je u najmanju ruku i mesto. – kaže ovogodišnji laureat.
Dosta sezona je igrao PRVU LIGU Srbije, gde je nekoliko puta bio biran u idealan tim prvenstva, a takođe sa svojim klubovima je uspešno “preskakao“ rangove, pa ih je svojim igrama i doprinosom na terenu uvodio u više rangove. Po vokaciji zadnji vezni ili polušpic, u zavisnosti od zamisli trenera, Kaličanin i dalje pruža vrhunske partije a motiv za tako nešto kaže da duguje – profesionalizmu.

Kaličanin u akciji / foto: FB Ivan Kaličanin

Dugo sam profesionalac,navike su usadjene već 20 godina i dokle god se budem bavio fudbalom trudiću se da uvek dajem maksimum.
Kaličanin naglašava da će i po završetku karijere ostati veran fudbalu, samo u nekoj drugačijoj ulozi, i dodaje da tokom karijere nije imao uzore kao većina igrača, već da je gledao da što više uči od saigrača.
Celog života sam u sportu tako da ću i po završetku karijere sigurno ostati u sportu, konkretno u fudbalu, samo ne znam u kojoj ulozi. Iskreno, nikada nisam imao igračkog uzora, trudio sam se da pokupim sve najbolje od starijih saigrača sa kojima sam igrao,naravno i od mnogobrojnih trenera sa kojima sam radio.
Topličanin vidi, objašnjava nam, u budućnosti kao stabilnog i renomiranog srpskoligaša sa željom da za neku godinu prokupčani ponovo preskoče stepenice višeg ranga takmičenja.
Sigurno da očekujem da Topličanin postane stabilan srpskoligaš i da za neku godinu idemo i rang više. Očekujem da budemo medju prvih 5 ekipa na kraju sezone.  – euforičan je Kaličanin, koga ćemo i u nastavku sezone Srpske lige istok, gledati na stadionu “Kraj Toplice“ .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print