JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Budućnost u Žitorađi

Stameni srpskoligaš Fk Budućnost Popovac, odlučio je da još jednom pokaže da je jedan od najorganizovanijih sportskih kolektiva na jugu Srbije, pa je pored zapaženih rezultata u kategoriji seniora, pre tri meseca pokrenuo i Omladinski fudbalski klub Budućnost 2020, koji će se baviti afirmacijom novih talenata iz Niša i celog Nišavskog regiona. U pitanju je rad sa dečacima od 5-14 godina, koji će jednog dana biti budućnost fudbala na jugu Srbije i generalno srpskog fudbala.
Pored matičnih klubova u Popovcu i Nišu, od juče je Ofk Popovac 2020, prisutan i u Žitorađi, a vlasnik kluba Ivan Jevtić i direktor škole Milan Savić poverenje za rad sa decom u Žitorađi ukazali su mladom strategu Miši Momčiloviću, koji je za kratko vreme pokazao da će biti ozbiljan fudbalski stručnjak.
Nama je drago da smo došli u Žitorađu da radimo sa decom iz Žitorađi i iz okolnih mesta. Glavni trener će nam biti Miša Momčilović ovde u Žitorađi, ideja jeste da se ovo omasovi. Ideja je da sva ta dobra deca nastupaju kod nas u Budućnosti, i to je neki dugoročni cilj. Ima dosta dece, biće ih sigurno više s obzirom na trenutnu situaciju u zemlji. Miša će imati našu punu podršku, obezbedili smo mu sve rekvizite, lopte, opremu i to se neće primećivati ništa da li dete trenira u Žitorađi, Nišu ili Popovcu.
I mladi stručnjak Momčilović bio je pun reči hvale za organizaciju ekipe Budućnosti i kaže da je ponosan na to što je postao njihov član, te da će se u svakom delu truditi da opravda očekivanja čelnih ljudi.
Drago mi je da su u meni prepoznali entuzijazam i da je došlo do saradnje. S obzirom da sam novi u ovom poslu i da moja “Akademija sporta prvaci“ postoji tek godinu dana ovo je ogroman uspeh za sve. Imamo već tri talentovana dečaka koja igraju za OFK Budućnost, a verujem da će ih biti više. Očekujem da se oko 100 deteta okupi i pridruži se našem pobedničkom timu. Jer mi smo Budućnost! 
Direktor kluba Budućnost 2020, Milan Savić naglašava da je najbitnije da svi polaznici zavole ovaj sport, razvijaju se i rastu zdravo i postanu dobri ljudi, a uz to napominje da se neizmerno zahvaljuje ekipi FK Žitorađa koja je ustupila teren na korišćenje, i Savić dodaje da se nada da će neki od jučerašnjih polaznika u budućnosti nositi dres Žitorađe.
Budućnost je stigla u Žitorađu!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print