JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

MOMČILOVIĆ PORUČUJE: Za Srbiju nema izgovora!

NIŠ – Od 1 – 4. februara u niškom “Čairu“ održaće se kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo u futsalu. Na turniru koji će biti organizovan u gradu na Nišavi, pored naše, učestvuju i državni timovi Francuske, Španije i Ukrajine.
Već godinama unazad “jedinica“ u reprezentaciji rezervisana je za Prokupčane, prošle godine je Mikija Aksentijevića nasledio 28-godišnji Nemanja Momčilović, koji će u narednim danima sa epitetom jednog od iskusnijih igrača sa orlovima pokušati da napravi iznenađenje.
Momčilović se na parket vraća posle pauze od mesec i po dana, zbog povrede meniskusa koju je doživeo na jednom meču, ali kako kaže ovaj Prokupčanin, za Srbiju nema izgovora.
Kada je u pitanju reprezentacija tu nema izgovora. Znamo svi šta taj grb predstavlja i ako treba za svoju zemlju se igra i sa jednom nogom. Očekuje nas ni malo lak posao u Nišu, ali se nadam da će u Čairu da “proključa“ hala koja je poznata po tome da ume da svojom atmosferom “proguta“ velike ekipe. 
Pozvao bih sve Nišlije, i moje Prokupčane i ostale Topličane da dođu u Čair i da nam pruže podršku u ta četiri dana, jer su nam potrebni da svi zajedno uradimo nešto lepo za Srbiju. – optimističan je iskusni čuvar mreže.
Srbija se u Nišu sastaje prvo sa Ukrajinom (1.februar – 16,30), drugi rival je Francuska (2.februar – 16,30) i na kraju sledi duel sa Španijom (4.februar – 20,30). Pobednik turnira izboriće direktan plasman na FIFA Futsal Prvenstvo sveta koje se ove godine održava u Litvaniji, a drugoplasirana selekcija igraće dve baraž utakmice 9. i 12. aprila.
Selektor futsal reprezentacije Srbije, Goran Ivančić odredio je 14 imena za ove mečeve, među kojima su: Nemanja Momčilović, Jakov Vulić (golmani) Ninoslav Aleksić, Strahinja Petrov, Denis Ramić, Darko Ristić, Miloš Simić, Stefan Rakić, Dragan Tomić, Marko Pršić, Jovan Lazarević, Vladan Vesić, Nikola Matijević i Miloš Stojković.

Cena ulaznica iznosi 100 dinara za tribine, odnosno 200 dinara za parter, a jedna ulaznica važi samo za jednu utakmicu. Ulaznice mogu da se kupe 30-31. januara od 10,00 do 18,00 a na dan kada se igraju utakmice od 10,00 pa do početka meča na blagajni hale „Čair“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print