JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

PIROTSKOM JEDINSTVU CILJ OPSTANAK

Pirot: Pod nadzorom novimenovanog šefa stučnog štaba Radeta Manića i njegovog pomoćnika Najdana Janaćkovića a u prisustvu predsednika kluba Dragana Zoraje, Borivoje Petrović i ostalih članova Upravnog odbora u ponedeljak 22 januara posle obavljene prozivke krenulo se sa radom na terenu sa veštačkom travom a treniraće se i na pomoćnom terenu Radničkog najstarijeg fudbalskog kolektiva u Pirotu Jedinstvo člana Zone istok. Visok plasman na petoj poziciji na tabeli sa sakupljenih 27 bodova uz skor 8 pobeda, 3 remija i samo4 poraza i gol razliku30 datih i 24 primljenih pogodaka. Tu poziciju na tabeli treba na proleće opravdati. Osnovni cilj je opstati u ligi a to će postići plasmanom u sam vrh tabele, kako bi se osigurao plasman u iduće prvenstvo u novoformiranoj Zoni istok koja će brojati 12 klubova.

Predsednik kluba i “alfa i omega” ovog kluba za javnost je rekao sledeće- Nadam se da će prolećna sezona biti uspešnija od jesenjeg dela prvenstva, ma da smo svi u klubu svesni da je proleće uvek teže od jeseni ali ćemo sve učiniti da se sa tim izborimo. Iz tog razloga mi smo se pojačali sa nekoliko kvalitetnih igrača , u naš klub su pristigla već na prvoj prozivci njih četvorica Nikolić, Matejić,Milošević i Đorđević. Na čelu sa možda i najveće pojačanje šefa struke Radeta Manića prekaljenog internacionalca i kao igrača i kao trenera, koji je preuzeo tim. Ubeđen sam da će cilj biti ispunjen i da ćemo se na kraju svi radovati opstanku tu gde trenutno jesmo. Redove kluba jedino su napsutili dva igrača i to Branković i Ivković.

Na treningu je bilo i nekoliko novih igrača koji bi trebala da budu prava pojačanja . Zasada su pristupili klubu Nikolić, Matejić, Milošević i Đorđe Đorđević a traga se za još neko pojačanje.

Novi špef stručnog štaba Rade Manić je takođe bio kratak u svojoj izjavi rečima- Ponikao sam u Jedinstvu gde sam načini i prve fudbalske korake, a boje kluba branio sam malo i na zalasku karijere. Prihvatio sam poziv predsednika kluba Dragana Zoraje takođe bivše fudbalsko ime Pirota jer volim ovaj klub, momci su dobri, i da nakon dobrih priprema u narednoj polusezoni proizvedemo jedan dobar rezultat po klub.

Cilj mi je rad red i disciplina i biće težak posao doći do krajnjeg cilja. Jedini problem zasad je dolazak svih igrača na treninzima redovno . Pokušaćemo da uklopimo termine treniranja i da odradimo što više treninga. Pripreme su po mom programu dobro osmišljene i ako uspemo da ih odradimo kako treba uspeh neće izostati, jer na proleće biće to sasvim drugačija ekipa i po kvalitetu i stilu igre. Treniraćemo na terenu sa veštačkom travom i pomoćnom terenu Radničkog a biće i izlaska do obližnjeg keja gde će se raditi na sticanju fizičke izdržljivosti . Do početka prvenstva 3 marta odigraćemo i 5-6 kontrolnih utakmica ,kako bismo iskristalisali tim za prolećni deo prvenstva i što bolje uigrali sve linije tima bio je jasam šef struke Manić.

 

Nama na kraju u ime naj čitanijeg sportskog portala Jugsport.net na jugoistoku Srbije ne preostaje ništa drugo nego da igračima poželimo uspešne pripreme , da proteknu bez povreda a šefu struke Radetu Manići i predsedniku Draganu Zoraji da poželimo uspešne rezultate na proleće i da im se ostavri zajednički cilj a to je opstanak u novoformiranoj Zona-istok.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print