BRESTOVČANI CILJAJU VIŠI RANG

Брестовачки Железничар је амбициозно ушао у ову такмичарску сезону у Јабланичкој окружној лиги. Ове године је конкуренција за високи пласман велика јер се у лиги обрео велики број искусних екипа, доскорашњих зонаша. Брестовчани су прошле године обележили стогодишњицу постојања и веровали су у високи пласман. Освајањем петнаестог места, са само шеснаест бодова, разочарали су и предстоји им велика борба на пролеће.

Током јесени забележили су 5 победа, један реми и доживели 11 пораза. Праву “распродају” бодова имали су у Брестовцу и прописно се осрамотили. Слаб пласман на табели био је разлог недавног окупљања фудбалера и управе клуба. Сви фудбалери остаће на окупу и биће одрађене квалитетне припреме. Приоритетни задатак биће пробој ка врху табеле.

Екипу ће током пролећа предводити тренер Игор Филиповић, који ће бити на великим мукама, али је ипак прихватио понуду за даљу сарадњу. Посебно радује останак искусног Стефана Перића, голгетера који је у неколико протеклих сезона био најбољи стрелац округа. Он је недавно одиграо стоту утакмицу у дресу Железничара, а постигао је укупно 102 поготка. Његово име је у историји Железничара уписано златним словима. Богато искуство је стицао у многим српсколигашима (Дубочица, Житорађа, Пуковац, Радник Сурдулица), а одлучио је да каријеру оконча у клубу где је и поникао.

– У Железничару сам увак пружао максимум. У неколико сезона сам био први стрелац округа. Голгетерску серију сам наставио и током јесени и још увек нећу размишљати о окончању каријере. На пролеће нас очекује повољнији распоред и кренућемо у отворену борбу за пробој ка врху табеле. Морамо повратити самопоуздање и углед који Железничар и ова средина заслужују, рекао је Перић.

Из клуба поручују да ће се фудбалери окупити почетком фебруара и да ће на пролеће нaступити са неколико новајлија, који ће ускори бити представљени.

 

Д. Митровић