JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Jovana Bartošić – Atanasković je nova igračica Žrk Žitorađa

Prelazni rok maltene da još nije ni krenuo, a ŽRK Žitorađa je već dovela najveće pojačanje u napadu na velike ciljeve ove sezone. U Žitorađu posle godinu dana pauze od rukometa, stiže nekadašnja reprezentativka Srbije Jovana Bartošić-Atanasković (34). Bartošićeva koja igra na poziciji levog krila, iza sebe ima internacionalnu karijeru, dolazi u ovaj mladi i ambiciozni klub sa željom da pomogne u pohodu na Super B ligu, koja je ove godine primarni cilj za ekipu koju predvodi Vladimir Antanasković.
Jovana Bartošić je u dosadašnjoj karijeri branila boje Naise, Zaječara, Jagodine, Topličanina i turskog Zagnosa iz Trabzona. U trofejnoj karijeri osvojila je Čelendž kup sa Naisom, sa nišlijkama je takođe četiri puta bila prvak države, tri puta se duplom krunom okitila sa Zaječarom, a sa nacionalnim timom osvojila je Mediteranske igre u Mersinu 2013. godine. Za nacionalni tim odigrala je 73 meča na kojima je postigla 193 gola. Uprava Žitorađe, kaže da je nekadašnja reprezentativka došla kao želja trenera Antanaskovića i da će ona biti lider ove mlade ekipe u predstojećoj sezoni, a strateg Žitorađanki za jugsport.net rekao:

U dresu sa državnim grbom / foto: priv. arhiva 

Oduševljen sam postignutim dogovorom. Još jednom smo dokazali da je Žrk Žitorađa jedan jako dobro organizovan kolektiv koji igra timski te je tako i ovoga puta uprava izašla meni velikodušno u susret ispunivši mi želju da dovedemo Jovanu Bartošić. Predsednik Gligorijević je kontaktirao Jovanu i dogovor je brzo postignut na obostrano zadovoljstvo.
I predsednik Žitorađe je oduševljen novim pojačanjem te posebno ističe ljudske i igračke kvalitete Bartošićeve, koji je nameću kao lidera ovoj mladoj ekipi.
Sigurno je da će pre svega njeni ljudski a potom i neizmerni igrački kvaliteti u mnogome doprineti našoj mladoj ekipi u ostvarivanju ovogodišnjih ciljeva. Ono što je sigurno, Bartošićeva je najveće ali ne i jedino pojačanje Žitorađe u ovom prelaznom roku, radimo na dovođenju još 2 ozbiljna imena u naš klub i u narednih par dana trebalo bi očekivati da bude sve završeno. – kaže Predrag Gligorijević.
Povratnica u srpski rukomet kaže da je raduje što će ponovo igrati pred domaćom publikom i to za jedan mali ali veoma ambiciozan klub.
Na neki način me raduje povratak, zato što sam kući i igram pred svojom publikom. A drugo, žao mi je što je srpski rukomet propao i nema kvalitetne lige i dosta mladih igračica odlaze u inostrane klubove. – iskrena je Bartošićeva i dodaje: Ambicije su velike za ovaj mali klub, želja je da se plasiraju u Super B ligu, a za kasnije videćemo šta i kako, za sad korak po korak. – objašnjava nekadašnja uzdanica reprezentacije Srbije.

Žrk Žitorađa je sa pripremama krenula u utorak, a Jovana Bartošić će se novim saigračicama priključiti u petak, dok će publika u Žitorađi nekadašnju reprezentativku imati prilike da vidi na delu već u subotu u prvoj kontrolnoj utakmici.

Naslovna fotografija: Jovana Bartošić privatna arhiva

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print