Lazar Jović (21) prva lasta u “ Šimijevom jatu“

BADNJEVAC / ŽITORAĐA – Transfer pijaca je odavno otvorena, i zbog trenutne situacije trajaće duže nego uobičajno (5. oktobar ) ali zonaši iz Žitorađe ne sede skrštenih ruku kada je sklapanje kockica za početak nove sezone u pitanju.

Lazar Jović

U jatu povratnika na klupi Svetlosti, Dragana Šimija Stankovića, prvi će se priključiti Lazar Jović koji dolazi iz Moravice iz Subotinca. Inače, 21- godišnji Jović je u dosadašnjem delu karijere nosio dres Radničkog, Car Konstantina i Zaplanjca iz Gadžinog hana. Igrač je sredine terena, a u ofanzivnom manevru pokriva čak tri pozicije: levo, desno krilo i prednji vezni.
Dolazim u jedan dobro organizovan klub koji ima jasan cilj. Ono što me je privuklo u redove Svetlosti jeste vizija i ideologija ljudi koji vode klub, uverio sam se da je reč o ozbiljnim ljudima i da se u ovom klubu radi domaćinski, te da se igrači cene i poštuju. Cilj mi je da se što bolje adaptiram na sredinu, i da imam što više golova i asistencija. – rekao je Lazar Jović za naš sajt.
Jović se već priključio ekipi i odigrao je dve prijateljske utakmice, a na jednoj od njih postigao je i gol. Sigurno je da će ovaj mladi bočni igrač biti velika akvizicija za ekipu Dragana Stankovića, koja već u prvom kolu Zone Jug u opštinskom derbiju dočekuje jednog od favorita na tron ekipu Fk Žitorađa.

N.Tonić
Student 2. godine Žurnalistike, saradnik "Kurira", Član redakcije ''Dobričkih internet novina''.