Žitorađa punom parom u novu sezonu

ŽITORAĐA – Zakotrljala se ponovo bubamara duž zelenih tepiha širom Srbije. Polako i zonaši kreću u nove pohode, a svi su već odavno krenuli sa pripremama za predstojeće izazove koji, što se tiče Zone Jug kreću 15. avgusta. Puleni Steve Stefanovića, sa pripremama su krenuli pre dve nedelje a odigrali su i nekoliko prijateljskih utakmica u sklopu priprema.

Kapiten Žitorađe, Kitanović / foto: arhiva

Što se tiče igračkog kadra kostur smo zadržali. Pojačao nas je golman Božidar Blagojević iz Jastrepca kao i mladi Jovan LučIć, levokrilni napadač koji dolazi iz niškog Sinđelića. U planu su još dva pojačanja, u pitanju su dva mlada i perspektivna igrača koji će predstavljati zalog za budućnost. Mislim da imamo jaku i stabilnu ekipu, i kao takvi ćemo pretendovati na najviši cilj ove sezone, a to je titula i plasman u Srpskoligaško društvo. – otkriva nam planove svoje ekipe kapiten Marko Kitanović.
Iskusni 27-godišnji bek, kaže da njegova ekipa u novoj sezoni neće imati dugačar roster već da će se izbor novog stratega, svoditi na 19 ili 21 ime u zavisnosti od realizacije pregovora sa dvojicom fudbalera. U prvom kolu Žitorađu ne očekuje lak zadatak, ambiciozna ekipa Svetlosti u opštinskom derbiju želeće da na startu iznenadi i “otkine“ bodove favoritu u derbiju, a sem borbe za bodove u pitanju će biti i prestiž, s obzirom da čak tri kluba iz ove male opštine ove sezone igraju Zonu Jug.
Komšije znamo vrlo dobro. Predvodi ih iskusan fudbalski stručnjak i renomirano ime. Očekujem tvrdu borbu, i mislim da će pobedu odneti ekipa koja bude bila motivisanija i bolja na sredini terena. Ambicije moje ekipe se znaju, sve sem pobeda je neuspeh. – kratak je i optimističan Kitanović.
Što se same atmosfere unutar ekipe tiče, Kitanović kaže da nikada nije vladala ovakva “hemija“ u svlačionici i da je to jedan od preduslova za uspehe.
Radimo po principu svi za jednog, jedan za sve. I verujem da će to rezultirati pobedama i uspehom u konačnom našem ostvarenju ove sezone. – objašnjava nam predvodnik ambiciozne ekipe Žitorađe.

N.Tonić
Student 2. godine Žurnalistike, saradnik "Kurira", Član redakcije ''Dobričkih internet novina''.