JugSport.net

sportski portal južne Srbije

UROŠ PIŠE ISTORIJU ZLATNIM MEDALJAMA

Prokuplje: Zahvaljujući pre sveih sportisita Prokuplja Gimnastičarima i njihovim poslednjim uspesima za Prokuplje se čulo ne samo kod nas već i Evropi pa i drugim kontinentima . Jer ako grad Prokuplje se nekad dičio boksom sada se sa pravom ponosi gimsnastičkim sportom, jer bilo gde se pojave na takmičenje za njih su rezervisane medalje i to uglavnom zlatnog sjaja pre svih to važi za nendamašnog Uroša Grujića.

Na međunarodnom takmičenju u Novom Sadu održanog ovog vikenda u finalu po spravama u juniorskoj kategoriji Uroš Grujić ostavrio je najveći uspeh do sada u svojoj blistavoj gimnasičkoj karijeri. U finalu na predstokoku izveo je fenomenalan skok kojim je osvojio zlatnu medalju i ostavio svoje protivnike daleko iza sebe kad je bodovna razlika upitanju. Na razboju je pokazao da je najbolji bez obzira što vežba na spravi koja je stara 50 godina pa i više.

.

Posle izvođenja vežbi na ovoj spravi Uroš je izmamio najviše uzdaha i apaluza mnogobrojne publike i takmičara prisutnih u hali iz raznih delova sveta. Nije dozvolio odličnom predstavniku iz Danske Marku Moler Federiku da ga iznenadi i odnese zlatnu medalju u svoju zemlju. Na vratilu je Uroš bio treći i na konju sa hvataljkama drugi , pa je njegov konačan skor dve zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja

.

Ne postoji terener i sudija u sali koji nije pokazao poštovanje ovom divnom i skromnom momku, koji bez obzira na ono što postiže ostaje prizemljen.

Što se tiče konurencije sam podatak da je učestvovala Južna Afrika, Bugarska, , Namibija, Saudijska Arabija, Mađarska , Norveška, Nemačka govori o ozbiljnosti i jačini ovog takmičenja .

Mali Uroš u prvoj kategoriji nije imao tako jaku konurenciju kao njegov imenjak ali je pokazao svoj kvalitet. Na krugovima je bio prvi preskoku i vratilu drugi Svo vreme na takmičenju krasila ga je elegancija pa je ovo bilo dovoljno da se okiti sa tri medalje. Ovim je pokazao da stasava u odličnog gimnastičara i da će jednog dana ako ovako nastavi naslediti najboljeg gimnastičara i ikone kluba Uroša Grujića .

Još jednom veliki uspeh Srbije i još veći uspeh Prokuplja , kao i sve čestitke nakon do poda našim ambasadorima ovog bazičnog sporta.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili