JugSport.net

sportski portal južne Srbije

RUMLJANI NA MALA VRATA DO PRVOLIGAŠA

Ruma. Stara izreka kaže dok jednom ne smrkne dugom nemože da progleda, u toj izreci akteri krilatice su Železničar iz Indjije i Sloven iz Rume. I pored toga što je Železničar osvojio prvo mseto zbog velike administrativne greške bili su prinuđeni da mesto Prvoligaša ustupe Slovenu iz Rum ekoji će ni krvi ni dužan kao drugoplasiran tim na tabeli Vojvođanske Srpske lige od jesen biti člna Prve lige Srbije. Tako su tim iz Rume se našli pred najvećim izazovom odkad klub postoji. Jer treba biti konurentan i ravnopravan u drugom rangu po veličini u zemlji. Za početak su najboljeg igrača Branu Ilića promovisali u sportskog direktora kluba, tako da će pored nove funkcije imati i glavnu ulogu na terenu kao igrač. Klub su napustila devet igrača i to: Radoš Protić, Marko savanović, Nenad Stoiljković, Luka Velikić, Strahinja Aleksić, Branislav Kropić, Nikola Maksimović, Lazar Lukašević i Aleksa Kuljanin.

Za šef astučnog štaba angažovan je iskusni stručnjak Dragan Aničić koji je radio u klibovima Supe i Prv elige Srbije. Za pomoćnika je angažobvao Nikicu Košutića i Radoš Prokić , i za kondicijonog trenera Jovana marovića

Nalazimo se u drugoj nedelji rada , radi se na svemu pomalo na fizičkoj spremi i tehničko taktičkim elementima. Nemamo uslova za dva treninga u toku dana i upražnjujemo tako što radimo jedan trening malo duže. Na raspolaganju imamo trenutno oko 22 igrača, i 3 golmana. Taj broj će varira u zavisnosti od odlaska i dolaska igrača. Im anekoliko novajlija a kako nisu potpisali ugovore nećemo da obelodanjujemo njihova imena . Dosta igrača moramo da dovedemo kako bi bili konurentni i mogli da sastavimo respektaktivan sastav tima rekao je šef stuke tima iz Rume Dragan Aničić.
Zasada su zakazana 6 kontolna meča sa Srpskoligašem Studenskim grdaom, Loznicom, Indjijom, OFK Vršac, Tekstilcem, i genralna proba pred početak prvenstva sa Mačvom u Šapcem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print