JugSport.net

sportski portal južne Srbije

NAJJAČI I NAJUSPEŠNIJI STUDENTI “XL”-a U LESKOVCU

Leskovac: U potrazi za taletima leskovačkog sporta posetili smo skoro sve sportske grane, odnosno oni koji su bili za saradnju. Jedan među tih klubova je i klub snage “XL” u Leskovcu čiji je prvi čovek dr. fizičke kulture Predrag Milenović, kome smo kao “alfi i omegi” ovog kluba prvo dali reč pre nego što prestavimo rezultate i uspehe njegovih najmlađih takmičara Anđele Milenović i Danila Jovanovića.

-Klub sportova snage “XL” i ove godine među najboljima u Srbiji. Vlasnici su čak 10 nacinalnih rekorda u benču 5 u ženksoj i 5 u muškoj konkurenciji. Reč je uglavnom o mladim talentima i sportistima i to u konurenciji Subjunira do 18 godina i juniora do 23 godina. Dok postižu fenomenalne rezultate, na raznim takmičenjima i državnim prvenstvima u powerliftingu (čučanj, benč i mrto dizanje) istovremeno i polažu kao brucoši najteže ispite i to sa najboljim ocenama. Pamet i snaga ipak idu zajedno , zato su uspešni na svim poljima. Reči su prvog trenera XL-kluba dokrora fizičke kluture Predraga Milenovića .

Pored Danila Jovanovića (studenta elektronskog fakulteta) u klubu postoje još puno talenotovanih i uspešnih takmičara kao što su: Vladan Cekić (student istorije), Bojana Vujadinović (student policijske akademije i aktuelna državna rekorderka u kategoriji Subjuniora do 18 godina), Marko Milenović (student informatike), Saša Todorović aktuelni seniorski rekorder u kategoriji do 59 kd) itd.

 

ANĐELA MILENOVIĆ

Mlada takmičarka rođena 31.03. 2003 godine iz Leskovca stalni registrovani član kluba sportova snage “XL” -Leskovac već 4 godine a od 25.10.2022 godine to jest zadnju godinu dana i uspešni licencirani personalni trener našeg kluba. Kao takmičar je postigla takođe dobre rezultate na zvaničnim IPF državnim prvenstvima u powerlifringu i benchu.

Najbolji rezultati u njenoj kategoriji u juniorskoj konurenciji do 23 godine su: – 17.12. 2022 “Gala Kup” Srbije u powerliftingu u Zaječaru 3 mesto. Zatim 04. 03. 2023 .Kup Srbije u Benču u Vladičinom Hanu 2 mesto. 03.06. 2023 .Državno prvenstvo u benču u Beogradu -2mesto (2,5kg nedostajalo do rušenja nacionalnog rekorda u benčuod 57,5 kg svoje težine. Rezultati navedenih takmičenja nalaze se na zvaničnom sajtu Powerliftin Saveza Srbije

.

O svojim dosadašnjim rezultatima i uspesima Anđela za naš portal specijalno kaže: Moj cilj bavljenje ovim sportom je to što pored razvoja snage , teretana utiče i na fizički izgle to jest lepo oblikovanje i proporcijalno telo, sa skladnom simetrijom.

To ujedno zahteva i pravilan način ishrane to jest određenu disciplinu i poseban stil života da bi se došlo do dobrih rezultata i uspeha bavljenjem ovim sportom bila je kratka u svojoj izjavi talentovana takmičarka u ovom sportu iz Leskovca Anđela Milenović.

 

DANILO JOVANOVIĆ

 

Mlad takmičar rođen 20.04 2005 godine u Bojniku. Subjunior do 18 godina u kategoriji takmičara do 74 kg. Svoje težine. Čije ćemo najpre da predstavimo rezultate a potom i da čujemo njegovu izjavu specijalno za naš portal, koji se sa ljubaznošću odazvao pozivu.

Prvo Danilovo takmičenje je Državno prvenstvo u benču održano u Beogradu 03.06. 2023 .Podigao je 110 kg i osvojio 2 mesto.

Drugo njegovo takmičenje je Državno prvenstvo u poweriliftingu održano u Trsteniku 30.09. 2023 . Podigo je 142,5 kg na čučnju, 105 kg na benču i 190 na mrtvom dizanju. Osvojio je 4 mesto.

Treće njegovo takmičenje je bilo 13.11.2023 g. Gde je podigao 113 kg u Knjaževcu u benču i srušio nacionalni REKORD za ½ kg. Na “Gala Kupu” u powerliftingu -benču u Knjaževcu .U ukupnom plasmanu to jest totalu Danilo je u žestokoj konurenciji osvojio 2 mesto i srebrnu medalju sa skorom 458 kg. Rezultati tog takmičenja su;

Čučanj- 152, 5 kg, Benč-113(nacionalni rekord), Mrtvo vučenje – 192,5 kg. Total-458kg. Rad i trud se ispaltio i jednog i drugog takmičara a klub XL i treneri su po rečima Milenovića veoma ponosni na sve mlade i perspektivne takmičare, ujedno i uspešne studente jer stara izrekaka kako kaže sam Milenović je PAMET I SNAGA DAJU RETULTATE upravo to je potrebno za bavljenje ovim sportom.

Talentovani takmičar specijalno za naš portal kaže: Sa ovim sportom sam počeo da se bavim pre 3,5 godina i to od kada sam saznao za ovaj sport. Ja sam prezadovoljan radom trenera Milenovića, za njega sam čuo pre nego što sam počeo da se bavim ovim sportom. Došao sam u klub i trener Milenović mi je nesebično pokazao sve što zna i naučio me na najbolji mogući način, i tako me uspešno uveo u ovaj sport koji sam zavoleo. Inače o mojim rezultatima smo sve rekli pa je red da kažem i onu drugu stranu medalje. Redovan sam student Elektronskog fakulteta u Nišu kao brucoš sa prosek ocenom 9,0, što smatram da je zadovoljavajuće.

Potrudiću se da u ovoj drugoj godini dobijem stipendiju kao dobar student. Pored učenja mnogo je bitno da je čovek jak mentalno i zdravstveno, tada lakše podnosi napore učenja i nije mu teško ni jedno ni drugo. Odlasci na treninge su od velike koristi da se čovek opusti i relaksira i za druge aktivnosti . Najveća čast i zadovoljstvo mi je dosad bilo kada sam u Knjaževcu oborio državni rekord. Još uvek nemam nijedan nastup na Međunarodnoj sceni, nadam se da će i do toga doći. Ovaj sport mi se posebno dopada iz dve stvari. Prva je što kad odeš na takmičenje svi takmičari smo jedinstveni, podržavamo jedne druge kada se takmičimo . Sama atmosfera na takmičenjima je fantastična i time me kao takmičara čini još srećnijim i još više mi daje snage da postignem još bolji rezultat. I druga stvar je što bavljenjem ovim sportom postaješ jači, snažniji lepše izgledaš, vidiš da si od nekog jači od kog si do juče bio slabiji fizički , to sam vidiš i još više te motiviše da se baviš ovim sportom.

 

Na kraju kako treneru Predragu Milenoviću , tako i predstavljenim takmičarima javnosti Anđeli Milenović i Danilu Jovanoviću u ime naj čitanijeg sportskog portala juga Srbije JUGSPORT.NET želim još uspešnije rezultate u sportu kojim se bave , kao i u privatnom životu , jer mi je čast i zadovoljstvo predstavljati ovakve sportiste na mom portalau. SREĆNO U NOVE POBEDE VAM ŽELIM ……….

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print