JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Dunav dubok za Timočanina

PRVENSTVENA UTAKMICA SRPSKA LIGA ISTOK

DUNAV – TIMOČANIN

3 : 0 (1 : 0)

Prahovo, Gledalaca 25. Sudija: Grujić Miloš (Niš), Strelci: Bogdanović u 45+3 min., Jakovljević u 57 i 88 min. (Dunav), Žuti kartoni: Stojanović (Timočanin), Anđelković i Jakovljević (Dunav)

TIMOČANIN: I. Petrović (od 28 Jeremić) Hrnjak, Jovanović, Mršević, Pantić Radosavljević (od 71 U. Nikolić) -) Krmar (od 28 N. Petrović), Kocić, Zlatković Medić, Stojanović.

DUNAV: Vasić, Anđelković, Cvetković, Zajić, Janković, Todorović, Kicoranović (od 65 Stamenković), Jezdić, Puljezović, Stojanović (od 59 Tasić), Bogdanović (od 53 Jakovljević).

IGRAČ UTAKMICE: Jakovljević (Dunav)

Timočanin je krenuo na gostovanje u Prahovo sa dozom optimizma i sa neskrivenom željom da se nastavi pobednički niz. Prema prikazanoj igri u prvom delu utakmice činilo se da će se očekivanja ostvariti. Nakon startnog ispitivanja snaga Timočanin je preuzeo igru i potpunu kontrolu meča. U sedamnaestom minutu nakon izvedenog slobodnog udarca od strane Krmara dobro je reagovao glavom iskusni strelac Stojanović, ali je lopta pogodila prečku Vasića.

U dvadeset osmom minutu došlo je do povrede golmana Petrovića pa je na vrata gostujuće ekipe morao Jeremić. Trener Starčević je istovremeno zbog propisa morao u igru da uvede umesto Krmara Nikolu Petrovića. Kao da je ova promena dovela do poremećaja u igri Timočanina. Splasnuli su naleti ka golu Vasića. Domaća ekipa se polako oslobađala pritiska, počeli su sa povremenim napadima a jedan takav su iskoristili na najbolji način u poslednjem nadoknadnom minutu i posle neodlučnosti Pantića i Jeremića, Bogdanović je poslao loptu u prazan gol i doveo domaćine u neočekivano vođstvo.


Drugo poluvreme je počelo šansom Nikole Petrovića ali je lopta za malo otišla preko gola. U 57 minutu nova radost za malobrojne navijače domaćih. Jakovljević je dobio pas između Pantića i Hrnjaka pobegao obojici i plasirao loptu u levi ugao gola istrčalog Jeremića. Odmah zatim usledio je još jedan napad domaćih koji je završio šutem Kicoranovića sa šesnajest metara ali je na volšeban način Jeremić sačuvao mrežu.
Timočanin je imao šanse u 61 min. kada šut Pantića završava preko prečke domaćih, a u 75 min. posle kornera šut Mrševića ide pored leve stative.
I kada se očekivao kraj susreta usledila je brza akcija domaćih. Loptu je sa ivice kaznenog prostora odbio Mršević do Jakovljevića, a onda je sa nekih 25 metara usledio topovski udarac istog igrača i Jeremić je po treći put savladan. Svakako ovo je bio jedan od najlepših poteza na utakmici i šteta je što je priliku da vidi pogodak imao mali broj gledaoca.

Današnju utakmicu u Prahovu zbog odluke FS RIS-a i državnih organa, a zbog epidemije korona virusa moglo da posmatra ograničeni broj gledaoca.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili