JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Leskovčanin pokorio Stokholm

Leskovac. Na otvorenom Međunarodnom takmičenju u Bech Pressu održanog u Stokholmu  minulog vikenda jedini učesnik iz Srbije inače Državni rekoreder u kategoriji M-2 do 83 klograma i do 95 kg,  bio je i član Kluba snažnih sportova „XL“ iz Leskovca Živorad Marković ugledni ugostitelj iz Leskovca i zadivo sve učesnike postignutim rezultatom. Podigavši težinu od 115 kg, tako oborivši Držani rekord za još pet kilogarma, što je u ovoj kategoriji u kojoj je bilo desetak takmičara iz svih zemlja  bilo dovoljna da zauzme prvo mesto i postavi rekord na ovm dosad odažanom  tradicionalnom takmičenju u Švedskoj.

Na ovom otvrenom takmičenju pod nazivom „ Solna AK Open Stocholm  2020 „ Živorad nije očeivao ovako veliki uspeh ali je svestan svojih mogućnosti specijalno za naš portal rekao: Ovo mi je dalo podstrek da nastavim sa još većim radom i da u ovoj godini pokušam da podignem svoj rezultat na još većoj granici.

Moram da kažem da sam imao moralnu podršku Gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića  kome dugujem zahvalnost. Ali za oavko dobre rezultate posebno zahvaljujem predsedniku kluba „XL“ iz Leskovca Predagu Milenoviću i treneru Milošu Disiću, sa kojima je milina raditi i beležiti dobre rezultate.

Reči hvale stigle su odmah po dolasku u Srbiji i od samnog predsednika kluba  dr Predraga Milenovića koji sa osmehom na licu uvek vidno rapoložen kaže: Naš član  Živorad Marković je vlasnik dva Držana rekorda u dve kategorije, do 83 i do 93 kg. u M2 disciplini je svestran sportista koji treba da posluži daleko mlađim takmiarima u ovom sportu.

  Klub i ja kao predsednik ponosni smo na njega , jer neumrno i redovno vežba i postiže fenomenlane rezultate. Svake godine pomera granice i ruši rekorde.Od njega očekujemo značajana odličja,i sa zvaničnih svetskih i evropskih prvenstva. Istovremeno je uspešan na svim poljima, želimo mu svi u klubu da tako nastavi u šta ne sumnjamo da tako neće biti bio je jasan  „alfa i omega“ kluba snažinih sportova „XL“ iz Leskovca dr Milenović.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print