Evropsko zlato na grudima Miloševim

Prokuplje: Dvadeset-trogodišnji dizač tegova u benc-pressu Miloš Vukićević iz Prokuplja u ovoj godini beleži vredne rezultate i od jednog dojuče mladog i perspektivnog takmičara izrasta u pravog asa, pred kojim su po svoj prilici još bolji rezultati, kao i blistava karijera. Ovaj skroman takmičar koji nastupa za repezentaciju Srbije u kategoriji do 125 kg svoje masivne težine, ove godine imao je tri zvanična nastupa za repezentaciju i na svim nastupima osvajo prvo mesto u svojoj kategoriji seniora.

Prvo zvanično takmičenje bilo je Otvoreni Kup u Kolašinu gradu u Crnoj Gori 31. 03. 2019 godne gde je podigao 235 kg težine tegova i ubedljivo osvojio prvo mesto.  U ovom mesecu maju Miloš je za kratko vreme  u razmaku od nepunu nedelju dana imao dva takmičenja. Najpre na Evropsko prvenstvo u Instanbulu , glavnom gradu Turske 05. maja, gde je sa 240 kg. koja je podigao u benc-pressu osvojio pvo meseto i postao prvak Evrope u svojoj kategoriji. Drugi nastup je bio več 11 maja  na Otvorenom Kupu u Zadru u republici Hrvatskoj gde je podigao svojih dosad rekordnih 242,5 kg težine takođe u benc-pressu i osvojio prvo mesto i bio najjači takmičar na tom Kupu.

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net