Derbi zasluženo Leskovčanima

ZONA JUG

SLOGA(Le) –JABLANICA 2:1 ( 1.0)

Leskovac: Sudija: Jovan Aleksić(Vranje) 8. Stelci: L. Petrović u 5, Marjan Zdravković u 79 za Slogu, Rajčević u 89 (KU) za Jablanicu. Žuti kartoni: Ilić, N. Kostić(Sloga), Janković, M. Mitić(Jablanica). Crveni karton. Mikica Zdravković (Sloga).

SLOGA : Janaćijević  7, Stanisavljević 7, M. Kostić 7, A. Ilić 6,5, Mikica Zdravković 7, Stojković 7, L: Petrović 7 ( Đorđević 6), Marjan Zdravković 8, Jović 7 ( Đokić-), N. Kostć 7, D. Petrović 6(L. Mitić-).

JABLANICA: Miloš Mitić 6, Stošić 6,5, Jović 7, Janković 6,5,  Ibraimović 5,5 ( Ivan Mitić 6), S.Rajčević 6, S: Rajčević 6,5, Ivanović 6 ( Zarić -), Zaimi 6,5, Savić 6,5, Palević 6(Sahiti -)

Igrač utakmice: Marjan Zdravković

Lider na tabeli od početka susreta krenuo je silovito na gol  gostiju iz Medveđe i to je urodilo plodom pogotkom već u 5 minutu igre.Strelac je  mlađani Lazar Petrović  i tako su domaći došli prvi u voćstvo. Ređali su se napadi i propuštene šanse  domaćih da bi u 44 minutu golman domaćih Janačijević bravuroznom intervencijom  sprečio Medveđane da dođu do izjednaćenja, pa se tako na odmor otišlo sa minimalnoj prednosti domaćina.

U drugom delu Slogaši su nastavili  sa atacima  na gol gostiju  i promašivali izglede prilike , da bi najbolji akter meča Marjan Zdravković u 79 minutu preciznim udarcem  udvostučio prednost . U samoj završnici  sureta kapiten Jablanice Rajčević  pogotkom iz KU ubalažuje  poraz  svoje  ekipe, koja se na današnjem susretu  pokazala  kao najbolja ekipa koja je gostovala  u ovom prvenstvu u Leskovcu, dok Sloga nastavalja sigurnim korakom  do osvajanja prvog mesta.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net