JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST FK PUSTA REKA-BOJNIK

Povodom dešavanja na utakmici 20.kola fudbalske zone Jug, odigrane 03.04.2021. godine u Bojniku između ekipa FK“pusta Reka“ i ekipe FK“Alakince“ imamo obavezu da se obratimo javnosti.

Na pomenutoj utakmici Fudbalski klub “Pusta Reka“ iz Bojnika koji postoji od 1935 godine  nekadašnji Srpskoligaš  i stabilan Zonaš doživeo je veliko poniženje i sramotu, a za sve to je zaslužan glavni “sudija“ meča Nenad Savić iz Prokuplja.

Na utakmici koja je najvljivana kao derbi 20-og kola, taj glavni sudija je dao sebi za pravo da ponizi klub sa tradicijom dugom 86 godina,  da domaćim igračima oduzme pravo da se suprotstavi ekipi FK“Alakinca“ fer i korektno na terenu, taj isti Nenad Savić u subotu  nije dozvolio da se u Bojniku igra fudbal.

Još od samog starta utakmice tendeciozno i pristrasno je odlučivao svaku situaciju u korist gostujuće ekipe, domaćoj ekipi Puste Reke dosudivši  poneki prekršaj na svojoj polovini terena.  U dva navrata posle startova gostujućih igrača uskraćuje domaću ekipu za kaznene udarace, svi su u čudu jer ovakvo suđenje do sada nije viđeno kako u samom Bojniku tako i na gostujućim utakmicama.

U maniru sudije početnika koji sudi neku ligu najmlađih kategorija, gostima dosuđuje svaki kontakt, kako bi žargonski rekli “ navlači “svaku moguću situaciju da se ugrozi go domaćina. Sa druge trane igračima domaćina ne daje šansu da se bore na domaćem terenu, već sam kroji ovaj “derbi“ meč .

U drugom delu još veća bruka i sramota “sudije“ Nenada Savića, koji uvidevši da 0:1 i nije neki sigurni rezultat nastavlja još bezobraznije , bez pardona da ponižava momke domaće ekipe. Možda nas je učio nekom “fudbalu“ koji mi neznamo, koji se vrti oko glavnog sudije kao  krojača sudbine  na terenu, i koji nam danas u našem Bojniku drži čas fudbala na koji moramo da pristanemo.

Nakon niza sramnih odluka (PONIŽAVAJUĆIM), i  nakon reagovanja našeg kapitena – bez psovki (jer je to bio dogovor igrača iz svlačionice) poteže ne žuti nego direktan crveni karton, opet naravno bez pardona i ljudskosti.

Domaća ekipa prelazi i preko toga i nastavlja, sada još jače jer mi nismo bez razloga na tom 3 mestu na tabeli, inat koji je proradio u igračima vodi nas da još jače krenemo i napadnemo uprkos suđenju koje i nemamo na ovom meču.

Nakon toga “sudija“ Nenad Savić iz Prokuplja u 70 min, uvidevši da mora nešto da uradi daje sebi za pravo da u prvoj prilici u šesnaestercu,  bez ikakvog razloga, jer je lopta kod našeg igrača u kog udara napadač gostiju i pada, dosudi kazneni udarac.

Nakon toga razočarenje i ljutnja u očima svih igrača domaćina kao i posmatrača ovog meča, a kod igrača gostiju sram i postiđenje. Nakon ovog “penala“  iz revolta prema ovom odnosu usmerenom ka klubu koji postoji od 1935 godine i igračima koji daju sve od sebe na treninzima , utakmicama, takmičenjima, jednostavno ekipa Fudbalskog kluba “Pusta Reka“ ne želi da učestvuje u ovom iživljavanju “sudije“ Nenada Savića iz Prokuplja i nastavlja meč spuštenog garda, posramljena na svom stadionu u svom Bojniku od strane nekog ko je na ovoj utakmici uništio sve za šta se naši momci spremaju i treniraju, jednostavno uništio je fudbal.

 

 

Svesni smo činjenice da su greške u fudbalu moguće, nadamo se i verujemo da greške na ovoj utakmici nisu namerne,  na ovom meču te greške su uništile fudbalsku utakmicu, i pošto su  direktno uticale na rezultat moramo da skrenemo pažnju sportske javnosti.

Na ovaj način dobronamerno  želimo da ukažemo na probleme koji evidentno postoje, i da sprečimo da nam se i ubuduće dešavaju ovakve i slične situacije.Fudbalski klub“Pusta Reka“iz Bojnika želi da se u nadmeće u fer i korektnim uslovima sa svojim protivnicima.

Zahvaljujemo se svima koji nas razumeju i podržavaju , ali ukazujemo na nešto što bi smo svi zajedno trebali da sprečimo, što je i za dobrobit srpskog fudbala.

 

S’poštovanjem.

 

 

 

FUDBALSKI KLUB “PUSTA REKA“ BOJNIK

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print