JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Lebane trese “fudbalska groznica”

Lebane: Tradicija između dva Lebnaska Srpskoliogaša Radana i Jedinstva iz obližnjeg Bošnjaca postaje posebna fudbalska priča za sve fudbalske sladoksuce, kada je upitanju duel ova dva kluba na prvenstvenim utakmicama. Položaj na tableli nikad nije bio merilo vrednosti jednog ili drugog tima. Bilo gde da se igralu utakmice su bile krajnje neizvesne, kvalitetne,  bilo je dobrog fudbala.

Ovogodišnji start jednog i drugog tima ne ulivaju  neku posebnu nadu u kvalitetnu fudbalsku  predstavuna ovoj utakmici. Domaćin Jedinstvo je  u protekla  tri odigrana kola osvojio bod, dok je Radan tri boda stavio na svoj konto. Oba tima su bili po dva puta domaćini i jednom gosti. U oba tabora vlada optimizam pred subotnji duel ova dva tima. Domaćin je blagi favorit na papiru, jer iga pred svojom publikom,  ma da i gosti iz Lebana neće biti lišeni  pomoći svojih najvijača na tribinama u Bošnjacu.

O subotnjem duelu u Bošnjacu novajlija u redovima  Radana Aleksandar Mitrović pojačanje iz Smedereva kaže:

Pre svega očekujem fer i korektnu igru jedne i druge ekipe. Poljulani smo posle dva uzastopna poraza, ali očekujem pobedu našeg tima. Nadam se da će u subotu sve to doći na svoje. O subotnjem protivniku sve najbolje. To je tim sastavljen od vrlo isksunih igrača, obadvoje smo loše startovali. Odmerićemo snage, pa ko bude bolji u fer i korektnoj igri oba tima neka pobedi. Što se tiče naših najvijača pozvao bih ih da dođu u što većem broju i da pogledaju jednu kvaitetnu fudbalsku predstavu. Što se tiče mojih klupskih drugova potrudićemo se da posao na trenu odradimo što možemo bolje, kako bi rezultat bio povoljan po nas. Svi smo do jednog spremni za komšiski derbi i mislim da će sve to da dođe na svoje, da ćemo mi biti pobednici. Videćemo u kakvom ritmu ćemo odigrati utakmcu, verujem u dobrom smeru će krenti. Da pobedom krenemo ka boljim rezultatima upravo zašto smo ovde došli. U našem timu ima puno dobrih igrača, verujem daće pobeda u Bošnjacu biti prekretnica ka boljim reztultatima našeg kluba. Na nama je da se  ovoj Upravi kluba odužimo dobrim rezuzltatima jer su slobodno mogu da kažem ljudi fantastični. Svi novajlije smo odlično primljeni, nemamo ni turnke prigovora na to. Zaslužuju daleko bolje rezultate od nas i verujem da će doći u nastavku prvenstva kao I daleko boljih igara nas koji iziđemo na terenu I koje odredi šef stuke Goran Đorđević.

Čovek zadužen za medie Dragan Momnirović sportski direktor Lebančana kaže:

Lokani derbi sa Jedinstvom u Bošnjacu želeo bi da protekne u najboljem redu. Da

sama utakmica bude fer korektna, ko bude bolji neka na kraju slavi zasluženu pobedu. Želeo bih da ljubiteljma fudbala pokažemo da treba da fudbal bude na prvom mestu, tako nek sam teren pokaže koje u ovom trenutku spremniji tim. Prednost dajem domaćinu, dok od naših igrača bih želeo da svoj kavitet podignu na malo bolji nivo u odnosu na predhodna dva kola kada smo bili poraženi oba puta. Kako bi počeli da pobedama vraćamo veru u onim što raspolažemo.

Potpuno ista atmosfera u redovima Bošnjačana što govore reči šefa struke Srđana Kocića koji itekako poznaje subotnjeg protivnika. O samoj utakmci Kocić kaže

: Ne želiom da se više okrećemo prošlosti. Pred nama je komšiski derbi sa Radanom. I jedna I druga ekipa želi pobedu, koja je I jednom I drugom timu preko potrebna. Maksimalno smo spremni da se dostojno suprostavimo gostima iz Lebana, pa ko bude bolji na terenu neka pobedi. Najzad smatram da ćemo I jedan I drgi tim imati korektno suđenje, što je vreujem želja I našeg protivnika. Pozivam sve ljubitelje fudbala iz okolinih mesta da dođu da vide dobru fudbalsku predstavu, pa ko pokaže više znanja  I umeća na terenu neka bude pobednik. Povređenih I kažnjenih nemamo tako da će na tereni istrčati najbolji sastav sa kojim raspolažemo u ovom trenutku.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print