Нове куће за вишечлане породице у Медвеђи

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом Године солидарности и сарадње, а уз благослов патријарха српског Иринеја, заједно са Српском православном црквом, Општином Медвеђа и хуманитарном емисијом „Кућа од срца“, покренуло је акцију изградње нових кућа за породице са више деце, које живе у тешким условима у Општини Медвеђа.

Тим поводом састали су се министар Зоран Ђорђевић, епископ нишки Арсеније, председник Општине Медвеђа Небојша Арсић и аутор емисије „Кућа од срца“  Жарко Лазић.

На састанку је договорено да Православна Епархија Нишка отвори посебан жиро рачун на који би сви људи великог срца могли да дају свој допринос у овом хуманом чину.

„Прва у низу, од оних којима смо уручили кључеве нове куће у Медвеђи и тиме им обезбедили адекватне услове за живот је дванаесточлана породица из Реткоцера. Надам се да ћемо на овакав начин успети да обрадујемо још најмање десет породица, којима је то најнеопходније“, рекао је министар Ђорђевић.

Додао је да циљ ове акције јесте да се грађанима Медвеђе омогући да остану да живе у свом месту са својим породицама, као и да се на овај начин подстакне и развој тог краја Србије.

 

„Сигуран сам да ћемо и у другим местима у нашој земљи покренути сличне акције, односно омогућити грађанима најбоље услове да живе и раде у Србији. – “Ми другу земљу немамо, зато нашу морамо да чувамо и развијамо сваким даном све више“, поручио је министар наводећи речи председника Републике Србије.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net