JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Boks u Leskovcu se vraća na ona stara vremena

HISAR BIĆE PREVISOK ZA PROTIVNIKE

Leskovac: Još za vreme stare Jugoslavije, možda pre tri ili četiri decenije boks u Leskovcu je bio posle fudbala sport o kome se je govorilo na svakom koraku. Imena kao što Dragan Ranđelovič – Kesa, Zijad Saitović, Dragan Mehedović, Slavoljub Stajić – Lebanac, Dimitrije Cekić, Siniša Spasić, Božidar Arsić. Braća Stojkovići, i mnogi drugi, kao i Boban Milenković sadašnji trener Bk Hisara, plenili su ljubitelje fudbala u Leskovcu svojim dobrim partijama. Upravo on je taj koji sa uspehom sada brusi po dno Hisara talente, stvarajući od njih dobre borce u ringu. Kao i dobre akademske građanine. Mnogi od njih su otišli dalje, nisu više u gradu pod Hisarom. Dolaze neki novi klinci, koji obećavaju da će biti dobri boric u ringu.

Specijalno za naš portal Boban Milenković je sa zadovoljstvom prihavtio razgovor na temu boks u Leskovcu, kao i kako radi i fukcioniše klub u kome radi. On na toj temi kaže: BK Hisar je osnovan još 2005 godine, od tada radi aktivno. Učestvujemo na državnim prvenstvima, revijam, kao i ligu juga Srbije. U klubu nemožemo biti tačni koliko imamo članova. Razlog je taj što jedni dolaze drugi odlaze. U principu broj člnaova je dovoljan koji možemo da ispratimo u finasiskom smisu. Izvor finsiranja je iz budzeta lokane samouprave, kao i priajtelja i ljubitelja boksa koji uvek priteknu u pomoć kad je potrebno. Perjanica u klubu je trenutno Sava Mitić momak koji mnogo obećava. Trenutno svi čnaovi sa kojima radim su mladi , neiskusni i od njih tek u dogledno vreme treba da očekujemo neke dobre rezultate. Sezona boksa uskoro počinje , revije, pa prvenstvo južne Srbije, krajem maja revija za mlade, kao i za seniore i to sve treba ispratiti. Verujem da ćemo biti spremni za sva ova iskušenja. Klub fukcioniše u saradnji sa BK „ Đurović“ sa kojima imamo izvrednu saradnju. U oba kluba praktikujemo da svi naši članovi budu i dobri đaci, kao i primerni momci na ulici. Ukoliko ne ispunjavaju te uslove, saznamo da se nedolično ponašaju na ulici , takvim članovima se zahvaljujemo i za njih nema mesta u oba kluba.

 

Ja i moj kolega Cicmilović radimo sa momcima i ujedno pokušavamo da od njih napravim dobre ljude. Boks u Leskovcu se polako vraća na onu slavu koji je imao u vreme kada sam ja boksovao, punili smo halu u Sajmištu koja je bila pretesna da primi sve. Naročito kada se boksovalo u kvalifikacijama za Prvu saveznu ligu. Što se tiće našeg i sadašnjeg vremena boks u Leskovcu j eu naše vreme bio popularan, na svakom koraku se pričalo o našim borbama. Sajmište je bilo neosvojiva tvrđava za sve timove u tadašnjoj Drugoj ligi. Bili smo na vrata Prve lige Jugoslavije, ali smo poklekli u kvalifikacijama. Ja sam tad počinjao ali naši protivnici su bili Kablovi iz Jagodine ( tada Svetozarevo), BK Apatin. BK Borovo. BK Dubočica se tada nije obrukala, zamalo im je izmakao plasman među najbolje klubove u Jugoslaviji. Sada je mnogo manje dece koji posećuju sale za treninge. U poslednje vreme to se polako budu. Nadam se da će doći i to vreme da boks bude atraktivan za sve mlade rekao je na kraju Boban Milenković tehnišar u boksu koji je svojom lepotom u ringu pokazivao ljubiteljima boksa da je boks plemenita a ne gruba discilina u sportu.

Liga Srbije u boksu je krenula, takmiče se klubovi oni koji su imali pre svega novaca da se organizuju za ligaško takmičenje. Dali će i Leskovac u dogledno vreme naći „ meseto pod suncem“ da ponovo ljubitelji plemenite veštine budu dolazili u velikom broju na mečeve svojih ljubimaca. Vreme je pred nama koje će pokazati dali ćemo ponovo uživati u duelima naših ljubimaca u Leskovcu.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print