JugSport.net

sportski portal južne Srbije

IZ PROKUPLJA U HOLANDIJU

JOVAN JOVANOVIĆ, BIVŠI NAPADAČ TOPLIČANINA SADA BRANI BOJE DOS-A 37 U HOLANDIJI

PROKUPLJE – Jovan Jovanović 21-godišnji bivši fudbaler Žitorađa i Topličanina, nedavno je debitovao za svoj novi klub u Holandiji, ekipu DOS-a 37 i na debiju postigao dva pogotka i ispeo da iznudi penal. Iz Holandije nam utiske o svom prvom zvaničnom meču prenosi lično Jovan:
– Ovog vikenda sam zabeležio i svoj debitanski nastup za svoj novi klub. Na terenu sam proveo svih devedeset minuta i postigao dva pogotka na svom debiju. Pored dva pogotka načinjen je i jedanaesterac u 93. minutu nadamnom. – počinje razgovor za Jugsport Jovanović.
Svoj fudbalski put je počeo da razvija u jako dobrom pravcu još u omladinskoj selekciji 2016.godine, kada je igrao kod trenera Miodraga Savića.
Na dvadeset prvenstvenih utakmica postigao je petnaest golova. U sezoni 2016/2017 nastupao je za seniorski tim OFK Topličanin-a ,ali nije uživao baš preveliko poverenje šefa stručnog štaba Aleksandra Jovića.
Zatim je usledio poziv FK Žitorađa od strane direktora kluba Srđana Krstića. Jednostavno znao sam da je Žitorađa veliki klub sa veoma dobro istorijom. Proveo sam jako lepih godinu dana u Žitoradji, a ovim putem bih želeo da se zahvalim svim ljudima u klubu,mojim bivšim saigračima,a posebno direktoru kluba Srđanu Krstiću.

Nakon provedenih godinu dana u Žitoradji,odlučuje da se vrati u Topličanin, ali ove jeseni nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu, zbog odlaska u inostranstvo.
– U avgustu sam dobio poziv od jedne menadžerske agencije, koja se bavi mladim fudbalskim talentima,a reč je o EU GROUP UNITEDBOYS .Na čelu te agencije se nalazi gospodin Dragan Paunović, čovek koji je dugi niz godina u ovom poslu. Imao sam nekoliko ponuda za nastavak karijere, ne samo u Holandiji,nego već i u Nemačkoj od strane nekoliko timova,a to su: FC.Epe 1912, SV.Eintracht Nordhorn,Vorwarts.E.V.1923 a u Holandiji od Victori’28 i D.O.S-a 1937. Konačnu odluku sam doneo u dogovoru sa svojim menadzerskim timom i odlucio da prihvatim ponudu od strane fudbalskog kluba D.O.S 1937. – objašnjava nam Jovan.
S obzirom da je u Srbiji igrao četvrti stepen takmičenja, koji igra i u Holandiji, zanimala nas je razlika u organizaciji kvalitetu i svemu ostalom između niželigaškog fudbala u Holandiji i Srbiji.
– Da moj klub sadašnji igra isti rang takmičenja kao i moj bivši klub iz Srbije, ali je mnogo velika razlika, prvo u uslovima za trening. Mnogo se to kod njih ovde nalazi na višem nivou i radi sa većom ozbiljnošću. Prosečna infrastruktura klubova u rangu u kojem ja igram je kao kod nas što imaju prvoligaške ekipe, a mozda i superligaške. Svaka ekipa ima svoje terening centre koji se sastoje od desetak terena,što sa prirodnom travom,što sa veštackom. Klubovi imaju svoje kafice,fitnes centre,medicinske centre,shop radnje. – ističe 21- godišnji centarfor.
Iako sada igra u novom klubu, ne zaboravlja ni one stare te je tako obema ekipa poželeo puno sreće u prvenstvu, i takođe rekao nam da ga sa novim timom očekuje žestoka borba za ulaz u Play off.
– Planovi kluba za ovu sezonu su,ako je moguce da budemo u prvih pet ekipa,zato što prvoplasirana ekipa ide direktno u visem rangu,a ekipe od drugog do petog mesta igraju doigravanje-baraž.

 

Ovim putem bih želeo da poželim sreću u nastavku prvenstva igračima i stručnom štabu OFK Topličanina, a isto tako i ekipi FK Žitorađa. I jednu i drugu ekipu očekuje teška borba u nastavku prolećnog dela prvenstva. Jedno veliko hvala i mom fitnes timu sa kojim sam saradjivao prethodnih godina ILIĆ TEAM! Kojem želim još uspešniju ovu godinu,nego prethodnu! – završava razgovor za naš sajt Jovan.

Nemanja Tonić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print