JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

STOGODIŠNJICA IPERATIV ZA VIŠI RANG

OFK Topličanin žestoko se priprema za proleće

Prokuplje: Atmosfera  kao nikad….. na treningu vri kao u košnici  na pomoćnom terenu kraj Toplice. Samo se čuju pojačanim glasom komande šef stuke Bojana Pećaranina i njegovog pomoćnika Čedomira  Paunovića. Igrači njhih preko dvasetak koliko smo zakeli na treningu , sve to sa lakoćom i bez prigovora izvršavaju. Odstupanja nema, radi se pakleno, kako bi se što bolje pripremili za proelćni deo prvenstva. Primarni cilj svih u klubu je da se zaostatak od četiri boda koliko im bež prvoplasirani tim na  tabeli košije iz Kuršumije OFK Kosanica sustigne I prestigne u Zona- zapad, kako bi kraj dočekali kao lideri na tabeli.

Na treningu su pristuni, ovog puta , kao i svih predhodnih dana predsednik kluba Srđan Milićević i njegov prvi saradnik Dejan Jovanović kao i generalni sekretar Slavko  Milojković, zadužen za sve administrativne poslove u klubu. Pripreme su krenule 26 januara, prvi deo je proteko kako treba, radilo se pakleno ali su svi igrači taj najteži deo podneli bez problema. Ono što je bitno da povređenih nema. Kako že teći sam tok priperama u velikoj meri zavisi od finansiskog dela, dali će se ili neotići desetak dana na bazičnim pripremama, kako rekoše u klubu znaće se za nekoliko dana. To u velikoj meri usmerava odigravanje prijateljskih utakmica u sklopu priprema za prolećni deo prvenstva koje počinje nešto ranije 9 marta.

Upravo moj prvi sagovornik je šef stuke Bojan Pećaranin, koji u jednom dahu sa vidnim zadovoljstvom na licu specijalono za naš portal rekao:

Kao što znate sa pripremama smo počeli 26 januara na pomoćnom terenu kraj Toplice. Tok protiče u najboljem redu, što je najbitnije svi igrači podnose  napore koje iziskuju početni treninzi na svakim pripremama. Svi oni daju svoj maskimum na treninzoma. Odradili smo prvu fazu priprema  u smislu sticanja fizičke i psihičke izdržljivosti. Odigrali smo i jednu pripremnu utakmcu, gd se smo u Žitorađi visokim rezultatom savladali domaćina. To nas nesme nikog u klubu zavarati, napotiv okrećemo se daljem radu. Smatram da ćemo i u narednom pripremnom periodu da zadržimo taj nivo izdržljivosti. Takođe se nadam da će koncentracija  i odgovornost na treninzima ostati na istom nivou. Tako da ćemo spremni  ući u nastavku prvenstva. Sam prolećni deo prvenstva nije teži od jesenjeg dela, ali smatram daćemo da se dobro pripremimo i spremno ući u taj deo. Tako da svi mi zajedničkim zalaganjem ispunimo cilj zbog kojeg smom ovde u klubu. Primarni nam je da OFK Topličanin posle niz godina vratimo tamo gde mu je mesto u Srpkoj fudbalskoj ligi.

Do početka prolećnog dela prvenstva imamo u planu da odigramo još nekih četiri pripremnih utakmica. Jedna je zakazana sa Vlasinom, ostalih tri sve zavisi od toga dalićemo na bazičnim pripremama ili ne.Plan je da se odrade visinske pripreme, što će se znati ishod za nekoliko dana. Zadovoljan sam izuzetno prijemom u klubu i verujem da će se saradnja  sa Upravom nastaviti kako je počela. Bez obzira što sam došao tu što bi se reklo iz komšiluka, osećam se zaista dobro. Za takav prijem im se javno zahvaljujem na ukazanom poverenju. Trudiću se svim silama da to poverenje opravdam, jednim poštenim radom. Što se tiče pojedinaca nikog nebih želeo da istaknem  da se posebno zalaže na treninzima, svi daju svoj mskimumu radu. Uz ova adekvatna pojačanja koja su pristigla u ovom prelaznom roku je po meni neki garant daćemo uspeti da se nakraju svi zajedno radujemo  uspehu OFK Topličanina. Na kraju bih pozvao sve navijače ovog kluba  da i dalje kao dosad budu dvanaesti igrač ,  jer Prokuplje je grad fudbala  i zaslužuje da se nađemo u viši stepen takmičenja završio je Pećaranin.

 

Kad je reč o igračkom i stučnom štabu OFK Topličanina on izgleda ovako: Šef stuke je Bojan Pećaranin, pomoćni trener Čedomir Paunović, trener golmana Uglješa Kostić. Igrački kadar: Branislav Novaković, Srđan Agatonović, Miljan Radević, Nikola Veselinović, Nikola Babović, Luka Paunović, Nemnja Radulović, Nikola Stošić, Luka Milićević, Dušan Marković, Velimir Stanković, Nikola Radosavljević, Stefan Mitrović, Miloš Atanasković, Milan Petković, Miloš Janković, Vladan Maksović, Marko Marinković. Od novajlija tu su: Dejan Lazarević, Saša Stošić, Predrag Stojanović, Sava Lučić, Ivan Kaličanin, Nemanja Stanojević,Marko Popović, Stefan Cvetković.  U zimskom prelaznom roku klub su napustili: Vladimir Paunović, Predag Mladenović, Miroljub Stanković, Nemanja Stojanović i Dejan Stamenković.

Da sve u klubu protiče kako treba, da je atmofera kao nikad dosada po rečima Dejana Jovanovića govore i reči prvog ćoveka kluba  Srđana Milićevića , koji čak planiraju krajem februara i jednu humanitarnu akciju o svemu tome kaže:

Doveli smo novog šefa stučnog štaba, promenili  ceo stručni štab, doveli poprilično dobra pojačanja. Za normalan rad kluba imamo potpunu podršku lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Aleksandrom Simonovićem, kad je reč o finansiskom delu. Jedino ta sredstva malo kasne ali verujem da će sve biti uredu do početka prvenstva, odnosno početkom marta meseca. Da se rešimo nekih starih dugovanja iz prošle godine. Takođe se nadamo da uz pomoć naših  donatora, prijatelja kluba, da sakupimo novac  za odlazak na zimskim pripremama, koje bi bile od velike koristi za prolećni deo prvenstva. One su u planu da se održe od 20 februara. Ove godine je i sto godina fudbala u Prokuplju  i vezani smo za datum 9 septembar kada je tadašnji Jug Bogdan odigrao prvu zvaničnu utakmcu. Treba da se organizuje odbor  koji će da se bavi tim poslom. To treba da bude odrađeno kako treba , zato mora da se krene na vreme jer iziskuje dosta posla. Ako Bog da se kockice slože da izborimo ujedno i plasman u Srpkoj ligi, potrudićemo se da taj datum pomerimo. Da bude zajednički obelžena i stogoidišnjica i povrtak na mesto uspeha rekao je Milićević sa velikim optimizmom. Svetan šta znači za celokupan fudbal u Topličkom okrugu povrtak OFK Topličanina među Srpskoligaše. U ostalom to grad Prokuplje zaslužuje.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print