JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Gimnastičari Dubočice marljivo treniraju

Leskovac: U  O.Š Kosta Stamenkvić u Leskovcu na trenigu Gimnastičkog kluba Dubočica zatelki smo veliki broj mladih takmićarki, među njih i nekoliko male devojčice predškolskog uzrasta, što govori  podatak da ovaj klub otvorenog srca za sve uzrasne kategorije. Ono što smo zapazili na trenigu da su uglavnom devojčice, što govori podatak da je gimnastika kod žensku populaciju više  zastupljena

Iskoristili smo priliku da porazgovaram0 sa „devojku za sve“  u klubu od podpredsednika , do suduje, pa i trenera kluba Tanju Cvetković koja nam je rekla ukratko kako protiču pripreme ovog kluba. Kao i šta ih očekuje do kraja godine.

O svemu tome sa ponosom  kaže: Sa pripremama smo krenuli na vreme kako bi se što bolje pripremili za takmičenje. U septembru nas očekuje prvo kolo klupskog takmičenja, tako da ćemo narednih dva meseca morati da marljivo radimo kako bi se što bolje pripremili za takmičenje. Sada imamo odlične uslove za trenig „dokopali“ smo se najzad sale. Tu su nam sve neophodne sprave i rekviziti za trenige tako da nam je mnogo lakše.

Na treningu se pojavljuju oko 25 takmičara iz svih uzrasnih  kategorija. Radujeme to  što svakodnevno na treningu imamo mlade polaznike od tri –četiri godine pa  sve do srednje škole. To su budući gimnastičari, jer se upravo od malih nogu uči ovaj sport. Već u subotu veče na Leskovačko leto“ imaćemo prezentaciju našeg kluba,  a zbog korona virusa prvo kolo koje je odloženo biće kao što rekosmo u septembru , drugo u oktobru, potom Državno prvenstvo  ukoliko se budemo plasirali za nejga, ma dosad nije bilo problema uvek smo bili učenici te smotre gimastike.

  Postoji mogućnost da budemo upravo mi domaćini jednog od ovih takmičenja, jer je bilo reči o tome da se nama poveri domaćinstvo u jednom od njih, što bi bilo za nas veliku priznanje ujedno i odgovornost da se pokažemo kao dobro orgnizovan klub i domaćin. Ne osećam se umornim i pored toga što u klubu obavljam nekoliko funkcija. Meni je gimnstika u srcu, što nastojim da tu ljubav prensem na moju ćerkicu Saru, koja zasad pokazuje da  je dobar talenat i ako tako nastavi da radi kao dosad uspeh sigurno neće izostati.

Dosad je osvojila dosta medalja na takmičenjima i ako se dan po jutu poznaje biće uspešan takmičar našeg kluba, što će mi biti posebno drago, jer je krenula mojim stopama, dase bavi onim sportom koji  ja volim  i  svo slobodno vreme sam podarila ovom sportu. Jer je on baza za sve ostale sportove, za koje se kasnije mladi opredele ako ne žele da nastave dase bave ovim sportom.

Da bismo postizali još bolje rezulate , možda nam je potrebna još bolja finansiska podrška lokalne samouprave u Leskovcu, ma da nije njih i ono što nam daju nebismo mogli da fukcionišemo. Ipak snalalazimo se nekako i sastavljamo kraj sa krajem. U ovoj godini očekujemo svi u klubu dobre rezulate ukoliko se dobro pripremimo na treningua na takmičenje se ode samo po medalju.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print